Voljeti – ljubavna poezija Luke Paljetka

Odabir najljepših ljubavnih stihova u predstavi “Voljeti ” premijerno 19. rujna u 20 sati u GK Žar ptici, Luko Paljetak posvećuje svojoj Anamariji Anuški

U subotu 19. rujna u 20 sati u GK Žar ptica, uz sve epidemiološke mjere, održat će se premijera predstave “Voljeti”, izbor ljubavne poezije Luka Paljetka, posvećene Anamariji Anuški Paljetak.

Poetsko – glazbeni portret pjesnika koji je objavio više od stotinu djela i koji se kroz duge godine svog stvaralaštva nametnuo kao jedan od najvažnijih hrvatskih književnika,  pripremila je i režira Marija Sekelez. U predstavi, kao interpret svojih pjesama, sudjeluje sam autor Luko Paljetak, uz skladatelja njegovih brojnih stihova, šansonjera Darka Matičevića i dramsku umjetnicu Mariju Sekelez. Kroz duge godine svog stvaralaštva Paljetak se nametnuo se i kao jedan od najsvestranijih hrvatskih književnika svih vremena. Piše pjesme, drame, prozu, eseje, uređuje antologije, bavi se prevođenjem,  mnoge su njegove pjesme i uglazbljene.

Pogledajte program poezije OVDJE!

Dobitnik je preko 50 značajnih nagrada, što ne čudi budući da svojim stihovima već desetljećima iznova očarava publiku.

U nadi da će očarati i vas, pozivamo vas na ovu jedinstvenu poetsko – glazbenu večer u Žar ptici i veselimo se vašem dolasku.

Milanka Čolović