Bedroom pop pogled u „Retrovizor“ Frana Vasilića

Novo ime na glazbenoj sceni mladi je i talentirani Fran Vasilić čiji album prvijenac „Retrovizor“ osvaja na prvo slušanje. Jedan „pogled“ u „Retrovizor“ očarat će vas neodoljivim synth melodijama i osebujnim vokalom Vasilića

Vasilić je rad na albumu započeo prošle godine nakon gubitka bliske osobe kojoj je posvetio pjesmu „Twenty Twenties“. Sljedeće mjesece proveo je usavršavajući tekst i melodije, a nakon početka pandemije koronavirusa vrijeme izolacije iskoristio je za pisanje ostatka albuma.

Činjenica da se lockdown produžio ipak nije bila tako loša jer sam mogao nastaviti pisati, pa su nastale ‘Japanese Pancakes’  i ‘Oh No’. Kako se u obe osvrćem na svoja prošla iskustva, odlučio sam da će naslov albuma biti ‘Retrovizor’.“, ispričao je Fran.

Svoj glazbeni stil opisuje kao bedroompop/indie, a kao glazbene utjecaje izdvaja The Strokes, Rex Orange County, Djo, Her’s i Joji, a od domaćih Valentina Boškovića. Dok ne stvara glazbu, ovaj svestrani dvadesetjednogodišnjak s Krka pohađa studij politologije u Amsterdamu.