Skip to content

Ciklusi Tea Trostmanna

Prije određenog vremena mogli smo vidjeti novi opus, nove slike Tea Trostmanna iz Dubrovnika

Miroslav Pelikan

Nije nevažno reći kako je otac slikara Josip Pino Trostmann, čuveni hrvatski umjetnik a supruga mu je Ivana, uvažena akademska slikarica.

Slikar posebno ističe „ Nema želja nego samo radost igre i pokušaj da se od boje i podloge dobije nešto ljudskom oku ugodno.

Kako su izložbe zbog poznatih zdravstvenih okolnosti karantena slabo posjećene smatrao sam da je pametno podijeliti radove sa prijateljima,javnošću i znalcima preko nove tehnologije,tj.interneta u čemu mi je pomogao prijatelj Tonči Ivanković.

Kako vidite nema snijega ni kiše,nema puno arhitekture ni ljudskoga lika;uglavnom Mediteran u sunčano doba godine;tehnika ulje i akrilik.“

Slikar bilježi svoje impresije na platnu, kartonu i lesonitu,akrilom i uljem, okružen privlačnim i nadahnjujućim motivima, mora, Grada i njegove čarobne arhitekture, ali i cvijeća,otoka.

Kolor je vrlo odmjeren, ali i raznolik, pažljivo doziran.

Niz slika Tea Trostmanna svakako je još jedan od zanimljivih i vrijednih ostvarenja likovnog umjetnika, s posvetom Dubrovniku i njegovoj lijepoj okolici.

Valja srdačno pozdraviti napore Tea Trostmanna u traženju i brušenju vlastitog izraza i trudu da se ostavi i osobni umjetnički trag.