Skip to content

Počinje festival Lovran Classic

Festival će svojim nastupom otvoriti Trio Laurus, koji čine Jelena Tihomirović na klaviru, Giovanni Genovese na violončelu i Metod Sironić na flauti

U četvrtak, 10. rujna 2020.g. u 20 sati u kinu Sloboda (Trg slobode 11) u Lovranu održat će se prva večer festivala Lovran Classic. Festival će svojim nastupom otvoriti Trio Laurus, koji čine Jelena Tihomirović na klaviru, Giovanni Genovese na violončelu i Metod Sironić na flauti.
Treće po redu izdanje festivala Lovran Classic do 18. rujna priredit će ukupno pet koncertnih nastupa, a ulaz na sva događanja je besplatan.

Koncert je organiziran uz poštivanje svih važećih preporuka za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19. Radi zaštite vlastitog zdravlja i zdravlja svojih najmilijih, svi se posjetitelji pozivaju na poštivanje preporuka: pojačanu osobnu higijenu, fizičku udaljenost te OBVEZNO nošenje zaštitnih maski za lice.

Nastavak festivala Lovran Classic

Već idućeg dana, u petak 11. rujna u 20 sati u kinu Sloboda koncert će održati komorni sastav Le Trio, koji čine sopranistica Marija Lešaja, Eda Rimanić na flauti i Iva Ljubičić Lukić na klaviru.

U utorak 15. rujna također u 20 sati u kinu Sloboda u Lovranu slijedi koncert Balkan Madness, u izvođenju pijanista Bartolomeja Stankovića, koji će tom prilikom predstaviti i svoj novi album.

Festival Lovran Classic nastavlja se u četvrtak 17. rujna kada će u kinu Sloboda od 20 sati biti izveden koncert U prijateljstvu. Radi se o koncertu, koji je sastavni dio programa Doba moći Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture, a koji je inspiriran temom migracija i povijesti našega kraja te donosi skladbe Karlaheinza Stockhausena, Borisa Papandopula i Béle Bartóka. Iste večeri najavljena je i praizvedba nove kompozicije mladog riječkog skladatelja Juraja Marka Žerovnika.
Na koncertu sviraju Metod Sironić, Jelena Tihomirović i Marta Karolina Cader.

Festival Lovran Classic zaključuje koncert Kalamos kvinteta na Trgu sv. Ivana u Starom gradu u Lovranu, koji će se održati 18. rujna od 20 sati.

Lena Stojiljković

Optimized by Optimole