FILM NA OTOKU ZLARINU

Kulturno ljeto na otoku Zlarinu završilo je u filmskom tonu. Putujuća projekcija kratkometražnih filmova Betina Film Festivala (BAFF) privukla je brojne Zlarinjane i turiste

Filmsku projekciju otvorio je direktor Betina Film Festivala, Frane Bilić koji se zahvalio Katarini Gregov, direktorici Turističke Zajednice Zlarin što je ugostila ovu putujuću projekciju i omogućila prikazivanje na otoku.

Publika je imala priliku pogledati neke od najboljih filmova prvog i drugog izdanja festivala. Uz animirani film ‘Biciklisti’, redatelja Veljka Popovića kratko filmsko putovanje upriličio je i zlarinski redatelj i glumac Leon Lučev.

Autor pobjedničkog filma drugog izdanja festivala ‘Malo se sjećam tog dana’ zahvalio se Betina Film Festivalu što su prepoznali i nagradili njegov rad, ali i što su po prvi put doveli i prikazali film publici na njegovom rodnom Zlarinu.

Gost iznenđenja bio je protagonist dokumentarnog filma ‘Uvik isto’, šibenski košarkaš Dario Šarić . Ispred platna pridružila mu se i redateljica filma Slavica Šnur koja je rekla kako je to film o ljubavi i o čovjeku koji je uspio u onome što najviše voli, ali ostao uvijek isti poštujući svoju obitelj, tradiciju i voljenu Dalmaciju.

Pripremio: Tomislav Radić
Foto: Bruna Alfier

Tags: