25. Međunarodna ljetna glazbena škola Pučišća

Uz epidemiološke preporuke i mjere koje su na snazi u tijeku su radionice Međunarodne ljetne glazbene škole Pučišća koja ovo ljeto obilježava 25. obljetnicu postojanja

U Pučišćima na Braču održavaju se desetodnevne radionice klasične, jazz i popularne glazbe uz popratne koncerte i kulturne manifestacije.

Međunarodna ljetna glazbena škola i ove, jubilarne, dvadeset pete godine, započela je i odvija se prema predviđenom planu i programu. Škola traje dva i pol ljetna mjeseca a do sada se održalo dvanaest desetodnevnih radionica na klaviru, čelu, flauti, violini , gitari i trombonu. Do kraja škole uz planirane seminare klasične glazbe održati će se i Jazz radionice u Bolu. 

Na radionicama je zastupljeni svakodnevni individualni rad s profesorom, a na kraju svake skupine održavaju se koncerti klase i nezaobilazni završni koncerti u dvorani s razmaknutim klavirima udaljenim od publike, a sama publika na preporučanoj je distanci. Dio koncertnih događanja održavati će se na trgu, balkonu, brodu i parkovima.

Do sada polaznici i profesori bili su osim iz naše zemlje, iz Slovenije, Litve, Švicarske, Švedske, Poljske,  Francuske, Austrije, Srbije i Bosne.

 Svi sudionici uz predani rad i pripreme programa koji će na završnom koncertu raznolikim programom razveseliti svoje roditelje, mještane i goste, imaju priliku koristiti sve blagodati Mediterana, kupati se, sunčati i uživati na pitoresknim plažama gdje nerijetko spontano zapjevaju i zasviraju poneseni bračkim ljetom.

Program Međunarodne ljetne glazbene škole Pučišća u dugogodišnjoj suradnji je s Općinama Pučišća i Bol, Centrom za kulturu Bol, osnovnom glazbenom školom Brač iBuffet Crampon iz Pariza

U dugogodišnjoj tradiciji školu podržavaju Ministarstvo kulture RH, Arriva, HUZIP, ZAPRAF, HDU

WEB: http://www.music-school-pucisca.com/
MAIL: info@music-school-pucisca.com
FB: International Summer Music School Pucisca – Island of Brac, Croatia

Vesna Vrandečić