Skip to content

U BiH 400 novozaraženih

U Bosni i Hercegovini potvrđeno je 398 novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestili su tijekom dana entitetski zavodi za javno zdravstvo

U Federaciji BiH testirano je 1645 uzoraka a zaraza virusom SARS-CoV-2 potvrđena je u 326 slučajeva. Najveći broj novozaraženih opet je u Sarajevu gdje su potvrdili 68 novih slučajeva, a preminule su četiri osobe zaražene virusom koje su bile na bolničkom liječenju.

Među preminulima je i bivši ravnatelj Financijske policije Federacije BiH Zufer Dervišević koji je prošle godine umirovljen. Procjena je kako je u Sarajevskoj županiji trenutačno aktivno najmanje 1300 slučajeva zaraze.

U laboratorijima u Republici Srpskoj od petka su testirali 596 uzoraka pri čemu je utvrđeno kako su 72 pozitivna na koronavirus. U tom je entitetu najveće žarište zaraze Banja Luka gdje je u protekla 24 sata otkriveno 16 novozaraženih.

Od početka epidemije u ožujku u BiH je do sada registrirano nešto manje od 14 tisuća slučajeva zaraze a umrlo je najmanje 398 osoba. U BiH su na snazi mjere kojima se okupljanje u zatvorenim prostorima ograničava na 50 osoba. Inspekcije i policija pojačano nadziru rad ugostiteljskih objekata. Autor: Hina/HRT

See also  Kupres - pokopane žrtve partizansko-komunističkog zločina iz listopada 1943.