Skip to content

Lađari Zagreba i Stabline pobjednici 23. maratona na Neretvi

Zagreb i Stablina pobjednici su 23. maratona lađa na rijeci Neretvi. Lađari ovih dviju posada izmjenjivali su se u vodstvu tijekom cijele utrke

Zagreb je prvi ušao kroz cilj, no suci su naknadno odlučili da su obje momčadi pobjednici i da neće biti drugog mjesta, prvi put u povijesti maratona.

Razlog ovakvom potezu sudaca bilo je to što su zagrebački lađari u jednom trenutku u utrci oduzeli prednost lađarima Stabline.Treće mjesto osvojio je Sveti Ilija iz Metkovića.

Na stazi dugoj 22,5 kilometra od Metkovića do Ploča, u organizaciji Udruge lađara Neretve, nastupilo je 35 posada koje su se borile za Veliki štit kneza Domagoja. Posadu svake lađe čini 10 veslača te bubnjar i parićar odnosno kormilar.

Uoči dolaska u Opuzen u vodstvu su bile posade Stablina, Crni put Metković, Zagreb i Slivno, a u Kominu, na više od polovice utrke, predvodnici su bili Zagreb i Stablina. Nakon skoro dva sata utrke Stablina i Zagreb još su bili u vrhu, a slijedile su dvije metkovske posade, Sveti Ilija i Crni put.

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Maraton se ove godine održava bez gledatelja, a pokrovitelj je predsjednik Republike Zoran Milanović. Autor: HRT