Preminuo Rajko Dujmić od posljedica prometne nesreće

Hrvatski skladatelj i nekadašnji vođa grupe Novi fosili Rajko Dujmić (65) preminuo od posljedica ozljeda zadobivenih u prometnoj nesreći prošloga tjedna, objavilo je Hrvatsko društvo skladatelja (HDS) u utorak

Skladatelj i nekadašnji vođa benda Novi fosili prošlu je srijedu teško stradao kada je kod Ravne Gore izgubio nadzor nad vozilom i sletio u provaliju te je smješten u jedinicu intenzivnog liječenja riječkoga Kliničkoga bolničkog centra (KBC).

Policijska uprava primorsko-goranska tada je izvijestila, ne navodeći identitet, da je 65-godišnji vozač osobnog automobila Volkswagen Tiguan zagrebačkih registracijskih oznaka u Ravnoj Gori sletio s kolnika.

Kako je pisao naš list, Dujmić je upravljajući osobnim vozilom marke Volkswagen Tiguan, zagrebačkih registarskih oznaka, u smjeru Mrkoplja u jednom trenutku sletio s kolnika. Očevidom je utvrđeno da je dolaskom u Ravnu Goru, ulica Kosa, u nepreglednom zavoju izgubio nadzor nad vozilom te sletio s kolnika i pao s vozilom u provaliju dubine oko 11 metara.

Zbog zadobivenih ozljeda, prevezen je u KBC Rijeka na medicinsku obradu gdje su mu bile dijagnosticirane teške ozljede.

Prema informacijama iz KBC-a Rijeka u četvrtak ujutro zbog zadobivenih teških ozljeda Rajko Dujmić je smješten u Jedinicu intenzivnog liječenja KBC-a Rijeka.

Njegova supruga je prije nekoliko dana na društvenim mrežama napisala da je Dujmić u komi i pozvala sve da se pomole da što prije izađe iz kome.

Dujmić će ostati zapamćen po nizu vječnih hitova i pjesama po kojima će ga se još dugo pamtiti.

“Za dobra stara vremena”, “Diridonda”, “Reci mi tiho, tiho”, “Čuješ li me jel’ ti drago”, “Šuti moj dječače plavi”, “Tako je malo riječi palo”, “Najdraže moje”, “Tonka” i “Milena”, samo su neke od njih.

Dujmić je rođen 7. kolovoza 1954. u Zagrebu. Glazbeno obrazovanje stekao je u Zagrebu u Muzičkoj školi Vatroslav Lisinski te na Pedagoškoj akademiji. Počeo je svirati klavijature u rock sastavima Grupa Marina Škrgatića, Crno bijeli, Klan i Zlatni akordi.

Od 1978. do 1990. intenzivno je radio s grupom Novi fosili s kojom je imao milijunske naklade nosača zvuka i brojne glazbene hitove. Istovremeno je radio i s grupama Srebrna krila i Riva, s kojom je ostvario pobjedu na natjecanju za pjesmu Eurovizije 1989. godine.

Uz prvu nagradu za Euroviziju, osvojio je brojne festivalske nagrade, dva puta nagradu “Zlatna ptica” za najvišu nakladu prodanih nosača zvuka te Diskografsku nagradu “Porin” za životno djelo (2013.) te je bio pobjednik na više domaćih i inozemnih festivala. nl