Skip to content

Denisova Modra i Crvena jezera

Denis Kujundžić iz Imotskoga, suvremeni je hrvatski likovni umjetnik, slikar iznimna i kompleksna opusa, posvećenog mnogim morskim ali i kontinentalnim motivima, posebice njegova rodna kraja, prostora u kome živi i djeluje

Miroslav Pelikan

Nedavno je predstavio devet novih ulja na platnu s motivima svoga zavičaja, rekli bi najprije i neponovljivog kolorizma.

U središtu zanimanja slikara su dva dragulja , dva jezera, Modro i Crveno.

Jezera na slikama Denisa Kujundžića okružena su posebnošću svoje pojavnosti, ističe se njihova simboličnost, osobitost plave boje.

Novi ciklus nosi poznati i prepoznatljivi autorski karakter, slike odišu mirnoćom i gledatelj stječe dojam kako su ovi motivi iz zamišljene i nikada dosegnute Arkadije.

Na Kujundžićevim slikama priroda je posve sačuvana, nedrnuta, utjecaj čovjek je zanemariv, ovo su ulja iskonskog krajolika.

Slikar svojim slikama, svojim promišljanjima svjedoči o ljubavi prema postojbini, prema naturi koja ga okružuje, u kojoj i on živi i djeluje, uvijek u skladu s njom.

Novi ciklus slika slikara Denisa Kujundžića potvrdio je njegov neosporni talent i ispravnost autorskog kontinuiranog istraživanja, kako motiva tako i boja.