Ljubavna rolada / recept

Postupak

Priprema
  • Miksati bjelanjke s malo soli, pa postupno dodavati šećer do čvrstog snijega.
  • Dodati žumanjke i kratko miksati. Pažljivo ručno umiješati prosijano brašno, kakao i prašak za pecivo.
  • Dodati ocat, liker i u tankom mlazu umiješati ulje.
  • Staviti u lim dimenzije 30 × 30 cm, obložen papirom za pečenje i peći na 160 °C, 10 – 15 minuta.
  • Pečen biskvit zarolati zajedno s papirom za pečenje i ostaviti da se ohladi.
Priprema želea
  • Maline usitniti u 2,5 dcl pirea, malo odvojiti i pomješati s gustinom i šećerom.
  • Zakuhati u ostatak malina i napraviti žele.
  • U toplo dodati kockicu maslaca i dobro promiješati.
  • Ohlađen biskvit pažljivo odrolati, maknuti papir za pečenje i premazati toplim želeom. Ohladiti.
Priprema kreme
  • Žumanjke tući sa šećerom u prahu na pari 10 – ak minuta do guste smjese, pa prekriti samu površinu smjese prozirnom folijom i ostaviti da se ohladi.
  • Želatinu pripremiti prema uputi na vrećici.
  • Sirni namaz ili mascarpone izmiješati s 2 žlice šećera u prahu, dodati limunov sok i ribanu koricu te sjediniti sa žumanjcima i nabubrelom i otopljenom želatinom.
  • Na kraju pažljivo ručno umiješati čvrsto tučeno vrhnje za šlag. Staviti u hladnjak na 20 minuta da se krema stisne.
  • ²/3 kreme namazati po želeu i pažljivo zarolati. Roladu omotati prozirnom folijom sa svih strana i staviti u hladnjak na nekoliko sati da se dobro ohladi.
Priprema ukrasa
  • Otopiti na pari mliječnu čokoladu s malo vrhnja za šlag, te pomiješati s preostalom 1/3 kreme.
  • Premazati roladu izvana i ukrasiti malinama.

Sastojci

Tijesto
  • 5 bjelanjaka
  • 10 dag šećera
  • 2 žumanjka
  • 8 dag oštrog brašna
  •  2 žlice kakaa
  • 1 žlica praška za pecivo
  • 1 žlica octa
  • 1 žlica likera Maraskino
  • ½ dcl ulja
Krema
  • 3 žumanjka
  • 6 dag šećera u prahu
  • ½ mljevene želatine
  • 25 dag sirnog namaza sa 70 % mliječne masti ili mascarponea
  • 2 žlice šećera u prahu
  • 2 žlice limunovog soka
  • 1 ribana korica limuna
  • 1,5 dcl vrhnja za šlag
Žele
  • 2,5 dcl pirea od malina
  • 2,5 dag gustina
  • 1 – 2 žlice šećera
  • 2 dag maslaca
Ukras
  • 10 dag mliječne čokolade
  • malo vrhnja za šlag
  • par komada malina

kolacirecepti.net