Skip to content

Ogulin se otvara posjetiteljima

U Ogulinu dva dana nema novooboljelih od covida-19 pa je gradski Stožer Civilne zaštite u petak odlučio da se, nakon jednotjedne zabrane, za posjetitelje otvore Ivanina kuća bajke, Zavičajni muzej Ogulin, Gradski knjižnica i čitaonica te Pučko otvoreno učilište

Gradonačelnik Dalibor Domitrović rekao je za Hinu kako je tim ustanovama propisano da se do daljnjeg mogu koristiti samo jednim ulazom, puštati onoliko posjetitelja koliko odgovara propisanoj kvadraturi, i to uz obavezne maske i dezinfekciju obuće i ruku.

“Odlučeno je da se otvorimo posjetiteljima ne samo zato što u gradu ni jučer ni danas nema novooboljelih od covida-19, već zbog toga što smatramo da je epidemiološka situacija pod kontrolom. U samoizolaciji su svi kontakti oboljelih, a svakodnevno se testira nekoliko desetaka ljudi, što je za Ogulin velik uzorak”, rekao je gradonačelnik Domitrović.

Štoviše, za sedam od ukupno 22 zaposlenika gradske uprave danas istječe samoizolacija i vraćaju se na posao. Uprava zajedno s dužnosnicima i namještenicima ima 32 zaposlenih, šestero njih je pozitivno na covid-19, s tim da je u samoizolaciji bilo 22 ljudi. Sedmero njih iz samoizolacije izlazi sutra, a za još njih šest 14 dana istječe u srijedu, rekao je Domitrović i dodao da će njihov osobni liječnik odlučiti trebaju li se ponovno testirati, a za prvih sedam se zna da se u ponedjeljak vraćaju na posao.

U Karlovačkoj županiji je ukupno 49 zaraženih osoba. Među njima je 26 iz Ogulina, od kojih je dvoje na bolničkom liječenu, a nitko iz gradske uprave nije razvio teži oblik bolesti. hina