DOBRE ZVIJEZDE MLIJEČNE STAZE

U svojem novom romanu Marina Horkić zadire u jedno od najosjetljivijih razdoblja naših prostora, pedesetak burnih godina tijekom kojih su se smjenjivali sustavi, ideologije, uniforme i zastave, nametali i zabranjivali jezici

Radnja romana smještena je na neimenovan jadranski otok, tršćanske obale i u zagrebačke osamdesete te prati tri generacije žena jedne podrijetlom otočke obitelji – Margu, njezinu kćer Emu i unuku Taru.

Dvoje daljih rođaka – prkosna i karizmatična Marga i bonvivan i sanjar talijansko-hrvatskog podrijetla Gvido, susreću se 1929. na obiteljskoj proslavi. Njihova isprekidana priča trajat će godinama i u jednom se trenutku nasilu prelomiti. Oboje su jednako izdvojeni iz okoline, ne zanimaju ih ideologije, velike sile i njihove igre, i čine nesretnu kombinaciju za olovna vremena. Pratimo i melankoličnu umjetnicu Emu i mladu Taru, inteligentnu djevojku koja traga za epilogom bakine priče.

Dobre zvijezde Mliječne staze roman je satkan od mediteranskih boja, zvukova, slika i sjećanja. Razbijajući strogi kronološki poredak, Marina Horkić napisala je kompleksan i intrigantan roman o sudbini jedne obitelji na čijim se leđima prelama teret tuđih zločina, podrijetla i odabira. Roman je to o ljubavi i ratu, te pokušaju da, na čiju god stranu uteg povijesti prevagnuo, pojedinac ostane vjeran sebi.

VBZ vas poziva na promociju romana

Na posljednje V.B.Z.-ovo predstavljanje knjiga prije ljetne stanke pozivamo vas u jedan od nama najdražih gradskih prostora, Botaničar bar, gdje ćemo u četvrtak, 9. srpnja u 19 sati predstaviti novi roman Marine Horkić, autorice hvaljenog romana Sex, domovina i rock’n’roll. Svoj novi roman Dobre zvijezde Mliječne staze, priču o tri generacije žena jedne podrijetlom otočke obitelji, autorica je smjestila u pedesetak burnih godina prošlog stoljeća, u jedno od najosjetljivijih razdoblja naših prostora tijekom kojeg su se smjenjivali sustavi, ideologije, uniforme i zastave, nametali i zabranjivali jezici. O tom vremenu i inspiraciji za pisanje romana razgovarat će autorica knjige Marina Horkić i urednica Irena Španić, uz moderaciju Borne Sora, a za scenski doživljaj romana pobrinut će se poznati glumac kazališta Gavella Đorđe Kukuljica. Pozdravimo ljeto zajedno u Botaničaru!

ISBN: 9789535202561
Izdavač: V.B.Z. d.o.o
Područje: Proza
Uvez: Tvrdi uvez
SKU: VBZ-9802671
Kategorija: Proza
Jezik: Hrvatski
Biblioteka: Ambrozija
Godina izdanja: 2020
Format: 13,5*20
Broj stranica: 287