“Čajanka s dronom” kao najava 18. Tabor film festivala / program

Šarolik i besplatan jednodnevni kulturni program za posjetitelje u dvorcu Veliki Tabor i Grešnoj gorici u subotu, 4. srpnja 2020.

Organizatori Tabor film festivala u suradnji s njihovim domaćinima i partnerima Muzejima Hrvatskog zagorja pripremili su bogat jednodnevni program kao uvod u još bogatiji festivalski vikend (10. – 12. srpnja 2020.), kada će se na taborskome brdu održati 18. izdanje Tabor Film Festivala.

Središnji događaj Čajanke otvorenje je izložbe Things And Wonders (Stvari i čudesa) grčke umjetnice s bečkom adresom Anne Vasof. Posebnost otvorenja bit će performans Unmanned Tea Party (Bespilotna čajanka) kojim će autorica posjetitelje upoznati sa svojim radom i uvesti u samu izložbu. Izložba ostaje otvorena do 12. srpnja 2020. i moći će se pogledati i u sklopu Tabor Film Festivala.

Uz izložbu i performans te neizostavne filmske projekcije, na programu će biti i dvije lutkarske predstave koje će izvesti Srednjovjekovna putujuća lutkarska družina Loculatori, te atraktivna video mapping projekcija na zidovima dvorca. Za sam kraj događanja događanje se seli u Grešnu goricu, gdje će posjetitelje dočekati koncert sastava Mokri Nenad. Ulaz na sve programe je besplatan.

Raspored programa u Velikom Taboru & Grešnoj gorici:

18:00 Lutkarska predstava – “Zmajevo blago”
19:00 ANNA VASOF: Otvorenje izložbe
19:30 Drone performance – Anna Vasoff
20:00 Filmovi Anne Vasof
20:30 Lutkarska predstava – “Vila Meluzina”
21:00 3D mapping – “Legenda o Veroniki Desinićkoj
21:30 Koncert: Mokri Nenad – Grešna Gorica

Tabor film festival – foto ANNA VASOF

VIŠE O PROGRAMIMA

O IZLOŽBI:
THINGS AND WONDERS / STVARI I ČUDESA
„Stvari i čudesa“ je apsurdni video-teatar u kojem zaboravljamo gledati. Petlje u ovom teatru nisu ponavljanja. One su način nošenja s društvenim paradoksima. One nam dozvoljavaju da svijet vidimo iz jedne drugačije perspektive.
O autorici:
Anna Vasof je arhitektica i medijska umjetnica. Rođena je 1985. godine. Studirala je arhitekturu na Sveučilištu u Tesaliji (2010.) u Grčkoj, a transmedijsku umjetnost (2014.) na Sveučilištu za primijenjenu umjetnost u Beču. Od 2004. godine njezini video-radovi i kratki filmovi prikazani su na više festivala, uz nagrade i priznanja. Trenutačno piše postdiplomski rad na temu tehnika u animaciji koje razvija, a u isto vrijeme radi na projektiranju i razvoju inovativnih mehanizama za produkciju važnih i igranih videa, radnji i instalacija.

O PREDSTAVAMA:
VILA MELUZINA
Legenda o čudesnoj vili Meluzini i njenoj ljubavi prema vitezu Raymondineu bila je dugo vremena jedna od popularnijih kasnosrednjovjekovnih priča.

ZMAJEVO BLAGO
U duhovitom i poučnom igrokazu doznati ćete kako je slavni vitez Juraj spasio otetu princezu iz zmajevog gnijezda i zašto je vrlo brzo požalio zbog svog junaštva. Uz Juru, upoznat ćete razmaženu princezu, zaljubljenog zmaja i jednu veliku zavrzlamu!

O KONCERTU:
Bend Mokri Nenad je četveročlani bend koji svira jednostavnu i veselu muziku za razbibrigu i čagicu. Idealno ih je poslužiti uz koktel na ljetnoj terasi hotela uz more. Instant injekcija veselja. Lake note i tekstovi koji se lako pamte. Glazba uz koju se ne razmišlja. Pažnju najviše zaokupljaju osebujnim odjevnim kombinacijama iz zlatnih 80tih. Upravo su izdali svoj prvi EP pod nazivom Zlatni tuš i prvi spot za pjesmu Majstor Željko o prijatelju koji je otišao u Njemačku. U Grešnoj gorici odsvira će svoj oproštajni koncert jer im bubnjar Marko također odlazi u Njemačku.
https://www.youtube.com/watch?v=q9Wq9LWiXxo

VIDEO-MAPPING “Legenda o Veroniki Desinićkoj” je izrađen u sklopu projekta LIVING CASTLES / Mreža „živih“ dvoraca kao oblika održivog turizma za očuvanje i promicanje kulturnog nasljeđa, a provodi se u okviru Programa suradnje Interreg V-A Slovenija- Hrvatska 2014-2020. financiranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj.
Program je potpomognut sredstvima Ministarstva Kulture RH, Hrvatskog audiovizualnog centra, Austrijskog kulturnog foruma.