AKTIVAN VIKEND PROGRAM U GRADU KRKU KAO UVOD U LJETO

20.6. i 21.6.2020.

U mjesecu lipnju pokrenuta je kampanja Visit Krk Island – A Place To Call Home s ciljem stvaranja osjećaja sigurnosti, ugode i relaksacije na otoku Krku, u suradnji svih turističkih zajednica s otoka Krka, a s posebnim naglaskom na bogatu ponudu aktivnog odmora

Na području grada Krka, tijekom proteklog, produženog vikenda, u razdoblju od 11. do 14.6., u komercijalnom smještaju ostvareno je 6937 noćenja što je 32% od ukupno ostvarenih noćenja u usporedbi prošlogodišnjim rezultatima.  U komercijalnom smještaju, većina gostiju je boravila  u kampovima  (4425 noćenja), zatim slijede gosti u objektima u domaćinstvu  (2414 noćenja) te u  hotelima (98 noćenja). Najbrojniji  su gosti iz Njemačke (55%), Slovenije (20%), zatim iz Hrvatske (9%) i Austrije (9%), te ostali (7%).

U nekomercijalnom smještaju ostvareno je 1.812 noćenja što je 74% u odnosu na prethodnu godinu. Većinu noćenja ostvarili su  Slovenci (60%), Hrvati (20%), Nijemci (11%) i ostali (9%).

U gradu Krku trenutno gosti borave u tri otvorena kampa, u privatnom smještaju i tri hotela. U idućim danima, s ukidanjem restrikcija za putovanje unutar EU, očekuje se veći dolazak gostiju.

Jedna od osnovnih odrednica rada, u ovom izazovnom trenutku za cijeli turistički sektor, je daljnji razvoj destinacije i turističke ponude temeljen na zajedničkom radom dionika u turizmu, a koji rezultira novim sadržajima i obogaćivanjem ponude, s ciljem stvaranja motiva dolaska naših gostiju. Turistička zajednica Grada Krka je stoga podržala i uključila se u programe koje ovim putem najavljujemo i kojima je grad Krk domaćin 20.6. i 21.6.2020., istaknula je direktorica TZG Krka, Ivana Kovačić.

5. MEĐUNARODNI DAN JOGE U GRADU KRKU

Subota, 20.06.2020.

Međunarodni dan joge obilježava se diljem svijeta od 2015. godine, a Hrvatska je jedna od 177 zemalja koje su zajedno podržale proglašavanje Međunarodnog dana joge u Ujedinjenim narodima.

Ovogodišnje, peto izdanje bit će, s obzirom na trenutnu situaciju, obilježeno u skladu s preporučenim mjerama HZJZ i bez naknade za sudjelovanje. Time će grad i otok Krk biti dio zajedništva 35 hrvatskih gradova koji u periodu od 15. do 24. lipnja obilježava protokolarni Međunarodni dan joge – joge za sklad, mir i zajedništvo.

U gradu Krku će se prigodan program povodom međunarodnog dana joge  obilježiti u subotu 20. lipnja na plaži Porporela s početkom u 9.00 sati u organizaciji Samostalne sportske djelatnosti (Surya Yoga Otok Krk / Infinity sport) i Turističke zajednice Grada Krka, te pod pokroviteljstvom Veleposlanstva Indije.

Program je predviđen za sve koji žele upoznati jogu te osjetiti mnogobrojne dobrobiti koje ona pruža u velikoj potrazi za holističkim zdravljem, globalnim mirom i skladom. Joga protokol vodit će licencirana voditeljica joge, aktivistica i humanitarka Svjetlana Vrkljan Radovčić, poznatija kao Svjetlana Surya, koja je u nekoliko riječi objasnila blagodati prakticiranja joge:

Vježbe joge imaju cjelovit učinak jer uravnotežuju tijelo, um, svijest i dušu. Na taj način joga pomaže u svladavanju svakodnevnih zadataka, teškoća i briga, u postizanju višeg stupnja razumijevanja sebe, smisla života. Zahvaljujući vježbanju joge, tijekom vremena postajemo svjesniji potrebe svog tijela za redovitim kretanjem, boravkom na svježem zraku i zdravom prehranom te se uz manje napora oslobađamo loših navika.

Program Međunarodnog dana joge 2020. u gradu Krku:

  • Joga protokol pod vodstvom certificirane joga voditeljice Svjetlane Vrkljan Radovčić – Surya yoga/yoga otok Krk (asana, pranayama)
  • Gong kupka sa vođenim opuštanjem, voditeljice Daliborka Margetić i Tatjana Ljuština Milaković

Dodatne informacije:

  • Sudjelovanje je besplatno. Za više informacija nazovite: 091 172 1465 Svjetlana Vrkljan Radovčić – Surya
  • Obavezna je upotreba vlastite prostirke i pridržavanje trenutnih epidemioloških mjera HZJZ.

ROMANTIC STORY – ATRAKTIVNA BICIKLISTIČKA PRIČA S POLASKOM IZ GRADA KRKA

Nedjelja, 21.06.2020.

Tri atraktivne biciklističke priče objedinjene pod već prepoznatljivim imenom Krk Bike Story, pod nazivima Family Story, Romantic Story i Adrenaline Story, uz prethodne će se prijave besplatno održavati kroz tri nedjelje mjeseca lipnja.

U nedjelju, 21. lipnja iz grada Krka kreće biciklistička tura pod nazivom Romantic Story. Ova srednje zahtjevna biciklistička tura duga je 38 kilometara i prikladna je za početnike i rekreativce. Raspored vožnje idealan je za parove te uključuje posjet etno muzeju, degustaciju vrbničke žlahtine te opuštajuću vožnju uz more. Vozi se rutom Krk – Kornić – Vrbnik – Punat – Krk. Start i cilj su krčka riva kod sunčanog sata. U 9 sati je okupljanje nakon kojeg slijede vježbe istezanja, a polazak je u 10 sati.

Sudjelovanje na biciklističkim turama je besplatno, a broj sudionika ograničen. Za više informacija kontaktirajte Infinity Sport – Bike Centar Krk na broj 091 5381 042.

Prijave se primaju putem obrasca: https://forms.gle/K4u2BZv44qF1D5M86

Suorganizatori projekta Krk Bike Story su sve turističke zajednica otoka Krka i Infinity sport-Bike centar Krk uz partnere: Agencija Šiloturist, Domino – Luka Tabako, Etno kuća Kornić, Katunar Estate Winery i Plantaža smilja – Neobična avantura, Gelati d’Doro.

U nastavku poveznica na stranicu HZJZ s popisom aktualnih epidemioloških mjera u Republici Hrvatskoj: https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiologija-zarazne-bolesti/koronavirus-najnovije-preporuke/

Ivana Kovačić
Direktorica Turističke zajednice Grada Krka

SuKultura – Muzej odbačenih predmeta
U subotu, 17.4.2021. na jedan dan Centar za kulturu Novi Zagreb otvorit će privremeni ured za zaprimanje odbačenih predmeta, …
Nova premijera KunstTeatra – “Vic o Sizifu” Ivana Planinića
U subotu, 17. travnja, održat će se premijera nove predstave KunstTeatra s početkom u 20 sati, u dvorani na …
Album “NY Side Story” Roberta Vrbančića vodi vas u šetnju New Yorkom
Kažu da se u New York zaljubite na prvi pogled, tu tezu može potvrditi i jedan od najpoznatijih hrvatskih …
Sudjelujte u oblikovanju budućnosti proizvodnog sektora na eventu Manufacturing Days
S preko 2,1 milijuna poduzeća i više od 32 milijuna zaposlenih europski je proizvodni sektor važan faktor ekonomske, socijalne …
DOMENICA – ZOVI
DomenicaZovi Mozes sada bos na stakloi trudit' se jako, jakoal' necu na to ni trepnuti Haljinu joj mozes datiovu …
Zbog snijega i vjetra na autocesti A1 otežan promet, autocesta zatvorena za kamione
Na autocesti A1 otežan promet zbog snijega i vjetra, autocesta zatvorena za kamione. VIDEO: Dino Stanin/PIXSELL https://youtu.be/E_MngdzdHHY
Rimac: U Hrvatskoj ne postoji ekosustav ni baza zaposlenika
O novom kampusu, milijardama ulaganja, samovozećim automobilima i svom zanimljivom putu od garaže do svjetskog vrha, ekskluzivno u Direktu …
Sporazum o izbornoj suradnji Domovinskog pokreta i Zelene liste Nenada Matića
Danas je u hotelu International s Nenadom Matićem, predsjednikom Zelene liste, potpisan Sporazum o izbornoj suradnji za predstojeće lokalne …
Šprajc o covid glasačkom dodatku: Važno da umirovljenici prežive covid do izbora
Zoran Šprajc u "RTL Direktu" se osvrnuo na vijest iz Vlade da će umirovljenici dobiti covid dodatak u iznosu …