Suradnja HNK Šibenik i Hrvatskog katoličkog sveučilišta u Zagrebu

Zahvaljujući ovoj suradnji, studenti HKS-a imaju priliku steći iskustvo u razvijanju komunikacijskih vještina na područjima odnosa s javnošću i novinarstva te korištenja profesionalnih alata

Hrvatsko narodno kazalište u Šibeniku (HNK Šibenik) ove je godine prvi put sklopilo dogovor o suradnji s Hrvatskim katoličkim sveučilištem (HKS-om) u Zagrebu povodom organizacije Međunarodnog dječjeg festivala Šibenik. Zahvaljujući toj suradnji, studenti HKS-a imaju priliku steći iskustvo u razvijanju komunikacijskih vještina na područjima odnosa s javnošću i novinarstva te korištenja profesionalnih alata. Uz to, pomažu organizaciji događaja koji je međunarodno značajan za Hrvatsku, a na čelu s mentorom i voditeljem, profesorom Kristijanom Sedakom tvore komunikacijski tim. Ovom suradnjom HNK Šibenik sudjeluje u obrazovanju mladih te potiče na volontiranje i zajedništvo.

Kao organizator jednog od najstarijeg dječjeg festivala na svijetu koji se održava od 1958., kazalište promiče kulturne i obrazovne vrijednosti najmlađih, ali i onih malo starijih. Svake godine publika ovog festivala sve je veća, a sadržaj festivala privlači sve dobne skupine. Ove godine Festival s ponosom ističe brojku od 45 volontera angažiranih na svim vrstama poslova.

Antonija Jurić