Nutella cheesecake s jagodama / recept

Postupak

Priprema podloge

  • Pomiješajte mljevene kekse s otopljenim maslacem i mlijekom, te smjesu utisnite na dno kalupa za tortice.

Priprema kreme

  • Otopite čokoladu i dodajte joj polovicu Nutelle, dodajte krem sir miksan s ostatkom Nutelle.
  • Umiješajte ne prečvrsto miksano vrhnje za šlag.
  • Stavite pripremljenu kremu na podloge i stavite u hladnjak na barem 2 sata.

Priprema dekoracije

  • Na sredinu svake tortice istisnite malo šlaga pomoću vrećice za ukrašavanje.
  • Ako nemate kalup za tortice, desert možete pripremiti u dekorativnim čašama.

Sastojci

Podloga (za oko 10 tortica)

  • 200 g čokoladnog petit keksa
  • 60 ml maslaca
  • 4 žlice mlijeka

Krema

  • 80 g čokolade za kuhanje
  • 240 g Nutelle
  • 500 g krem sira
  • 500 ml vrhnja za šlag

Dekoracija

  • 200 ml vrhnja za šlag

kolacirecepti.net

Božidar Akrap, slastičar s nepunih 18 godina
Slastica uz Traminac Neposredno prije "napada" korone na posljednim vinskim razgovorima u Procaffeu u Zagrebu koje vodi novinar …
Torta od jogurta i meda / recept
Postupak Priprema podloge Za podlogu torte u posudi zagrijemo med i maslac.Dodamo listiće badema i lagano kuhamo desetak …
Talijanska slastičarka koja obožava hrvatsku makovnjaču
U zagrebačkoj knjižari Znanje predstavljena je kuharica „Brze i jednostavne slastice“ talijanske autorice Alice Balossi, koja je za …
Pozivamo na promociju – Alice Balossi”Brze i jednostavne slastice”
Pozivamo Vas na promociju knjige „Brze i jednostavne slastice“ talijanske autorice Alice Balossi u četvrtak 20. 2. 2020. …
Valentinovo u Esplanadi
Dan zaljubljenih Hotel Esplanade u Zagrebu od 1989. u restoranu Le Bistro obilježava Valentinovo, a tu je romantičnu …
Mekani božićni medenjaci / recept
Postupak Priprema U manji lonac stavite šećer, med i maslac pa otopite sve na laganoj vatri.Smjesu premjestite u …
Škotski Božićni kolač / recept
Postupak Priprema Jaja umutite, a maslac rastopite i prelijte ga u zdjelu. Zatim dodajte smeđi šećer i vanilin …
Biskupski kolač / recept
Postupak Priprema tijesta Žumanjke pjenasto miksati sa šećerima.Dodati postupno mlijeko, ulje i brašno pomiješano s praškom za pecivo.Na …
SLAĐE NE MOŽE: Kreće ŠtrudlaFest! U netaknutoj prirodi možete probati ono što do sada niste
Četvrto izdanje ŠtrudlaFesta održat će se 8. rujna, a okupit će pedesetak izlagača iz cijele Hrvatske, ali i …
Pohani sladoled
Kineski deserti uglavnom su bazirani na egzotičnom voću kao što su ananas, kokos, mango, kiwi i lychee (liči). …
Neobični pohani kruh sa sladoledom
Priprema: Iz kutije Ledo sladoleda izdvojite 300 g sladoleda te ga ostavite da se u potpunosti otopi, a …
Semifreddo od lješnjaka s umakom od malina
Priprema: Na pari tucite žutanjke i sirup od šećera, sve dok smjesa ne postane kremasta i gusta.Zatim na …