VJETAR RAZUMA – Hrvatski Parlamentarni izbori 5. srpnja 2020.

Republika Hrvatska (RH) nema Parlament. Ima Hrvatski sabor. Nema Saborske već Parlamentarne izbore. Na Parlamentarnim izborima biraju zastupnike u Hrvatski sabor. Politička stranka pobjednica na Parlamentarnim izborima rađa Predsjednika Vlade, tako od Tuđmanovog vremena rade

U izvješćima i u govoru Hrvatski sabor i Vlada su na Markovom Trgu u Zagrebu. U Zagrebu nema Markovog trga. Ima Trg svetoga Marka. Taj jedini javno su preimenovali, raskrstili, odkrstili, Hrvatski sabor nije crkva, e da je, ne krsti trgove već često protunarodne loše zakone.

Na parlamentarnim izborima biraju saborske zastupnike, sabornike. Sabornici neizabrani na nepostojećim Saborskim izborima, na mala parlamentarna vrata uđu u fotelje. Ufoteljeni ustoličeni izabrani ne odgovaraju biračima koji ih izaberu, ni Saboru, sabornica odvratno ružno zjapi prazna cijele godine. Sabornici ne rade u Saboru da zarade, zarađuju bez rada. Snalažljiviji izvan Sabora nego u Saboru. U Saboru ruku desnicu dižu, pred voljom Predsjednika stranke kao gliste gmižu. Predsjednik Vlade danjiva i noćiva u svom uredu, da tko ne sjedne u fotelju, ne ide među narod, ne vidi, ne čuje što narod očekuje. Lišio se izgovora da nije čuo ni vidio.

RH u Europskoj zajednici, Zajedica ne razumije hrvatske političke magle. Stjepan Radić, hrvatski političar, HSS, Puniša Račić ga ustrijelio u Parlamentu Kraljevine Jugoslavije 1928.; spomenuo je lutanje hrvatskih političkih gusaka u hrvatskoj političkoj magli. Svjetske političke guske ne zalutaju u svjetskoj političkoj magli. Sa sjevera kasno ujesen otputuju na jug, prezime, slijedećeg proljeća vrate se na sjever. Tako putuju od kada je gusaka. Putovat će dok bude gusaka.

Hrvati strahuju od Parlamenta, pogodno mjesto za ustrijeljivanje hrvatskih domoljubnih prvaka. U Parlamentu u Europskoj zajednici, Beogradu, Berlinu, Briselu, Londonu, Parizu,… upucavaju RH.

Danas je Tjelovo, velika svetkovina, najveća prije Parlamentarnih izbora. Molio sam Gospoda neka probudi razbor, smiri foteljaške strasti, zatomi podobništvo, RH zaštiti od nove propasti. RH neka dobije što zaslužuje, što državnost i narod očekuje.

Grdna hrvatska politička rana, ni jedan nadobudni foteljaš ukruh nema potrebitog pomno osmišljenog preporodnog domoljubnog plana.

Ako se Hrvati pred izbore ne probude, nije prvi ni posljednji puta. Hrvatska je odavno. Prije sebičnih partijskih stranaka, nezajažljivih banaka. Bit će i poslije današnjih i sutrašnjih. Brojne je svjetske probisvijete i svoje izdajnike stoljećima hranila, oblačila, pojila, domila. Samozatajno sahranjuje mrtve, vida rane, čeka bolje dane. Nikoga ne moli ne kivi. Isus Krist uskrsli živi joj se divi. Hvaljen Isus i Marija!

VJETAR RAZUMA

Puhni vjetre
Sa Sljemena i Save
Na Patovščaku i Trgu sv. Marka u Zagrebu
Razbistri otrijezni mutne dužnosničke izdajničke glave.

PRESVETO TIJELO I KRV ISUSOVA. TJELOVO
Katolički blagdan Tjelovo
Put izlaska iz bića grješnog
Dveri ulasa u isusoliko biće novo.

Blagdan Tjelovo od davne Posljednje večere seže
Blagovanje tijela i pijenje krvi Isusove
Vjernike sa Isusom Kristom u vječnost veže.

Tko slavi Tjelovo, neka mu je blagoslovljeno.

Mile Pletikosa