Skip to content

Beyonce: Slomljeni smo zbog rasizma koji se događa

Televizijski kanal za mlade MTV i drugi srodni kanali širom svijeta objavili su u ponedjeljak da će zamračiti ekran obilježavajući tako nasilnu smrt Afroamerikanca Georgea Floyda i pridružujući se ostalim medijima u osudi rasne nejednakosti

Televizijski kanal za mlade MTV i drugi srodni kanali širom svijeta objavili su u ponedjeljak da će zamračiti ekran obilježavajući tako nasilnu smrt Afroamerikanca Georgea Floyda i pridružujući se ostalim medijima u osudi rasne nejednakosti.

Floydova smrt izazvala je masovne prosvjede u gradovima širom SAD-a te osudu tretmana prema američkim crncima zbog čega je zemlja rasno i politički polarizirana. 

“Vidimo kako tragični utjecaj diskriminacije pogađa našu zajednicu na bezbroj načina – uključujući disproporcionalan broj nebjelaca koje je pogodio koronavirus – još jedna borba na život i smrt za naš dah”, napisao je Chris McCarthy, jedan od vodećih ljudi u mreži ViacomsCBS-u, u internoj bilješci osoblju koju je vidio Reuters.

Televizijske mreže također su javnost pozvale da se poveže s organizacijom za rasnu pravdu Boja promjene.

Potez MTV-a uslijedio je nakon poziva vodećih diskografskih kuća da obustave posao, odgode izdanja nove glazbe i obećaju podršku organizacijama za rasnu pravdu zbog Floydove smrti.

Warner Music Group, Universal Music, Sony Music i druge diskografske kuće podržale su inicijativu ‘Black Out Tuesday’.

Mnogi glazbenici, među njima Beyonce, Taylor Swift, Billie Eilish, Rihanna, Ariana Grande and Jay-Z oglasili su se u povodu Floydove smrti i prosvjeda.

“Slomljeni smo i zgroženi… Ako ste bijeli, crni, smeđi ili bilo što između, sigurna sam da se osjećate beznadno zbog rasizma koje se upravo sada događa u Americi”, poručila je Beyonce u videosnimci na Instagramu.

See also  Catherine Ashton pozvala na dijalog između Srbije i Kosova