Pero Šćulac – Ako baš ne treba ime, možda i ne bih

Radovi u kojima se isprepliću arhitektonski modeli, crtež i skulptura uz miješanje osjetljivih materijala, poput papira i platna, s grubim građevinskim materijalima, rezultat su procesa inspiriranog promatranjem života u gradu u kojemu su građani naučili živjeti uz prazne prostore – prazne kuće, zgrade, tvrđave i cijela područja

Pozivamo Vas u četvrtak, 28. svibnja 2020. g. u 20 sat, HUIU galerija u Zagrebačkoj 27 – Pula, na otvorenje izložbe radova „Ako baš ne treba ime, možda i ne bih“, Pere Šćulca.

Radovi u kojima se isprepliću arhitektonski modeli, crtež i skulptura uz miješanje osjetljivih materijala, poput papira i platna, s grubim građevinskim materijalima, rezultat su procesa inspiriranog promatranjem života u gradu u kojemu su građani naučili živjeti uz prazne prostore – prazne kuće, zgrade, tvrđave i cijela područja. Razmjer neiskorištenosti takvih prostora za mali grad poput Pule je kolosalan. Takav je i potencijal tih praznina. Neiskorištenost tih prostora inspirativna je za individualne i kolektivne scenarije.

Izložba je otvorena do 19. lipnja 2020., od ponedjeljka do petka, 17.00-21.00.

Autor izložbe: Pero Šćulac
Grafički dizajn: Vjeran Juhas
Organizacija izložbe: HUiU – Hrvatsko udruženje interdisciplinarnih umjetnika
Produkcija izložbe: Hrvatsko udruženje interdisciplinarnih umjetnika / voditelji galerije: Kristina Nefat i Vjeran Juhas

Program HUIU galerije sufinanciran je sredstvima Ministarstva kulture RH, Zaklade Kultura nova, Upravnog odjela za kulturu Grada Pule i Upravnog odjela za kulturu Istarske županije.

Kristina Nefat