Ne zaboravi pokriti stopala

Program Mala noćna čitanja Kazališne družine KUFER – Espi Tomičić: „Ne zaboravi pokriti stopala“

Mala noćna čitanja, pokrenuta 2008. godine s ciljem prezentacije i promocije novih dramskih tekstova autora mlađe generacije, već su nekoliko puta mijenjala format, a ove godine će se realizirati online koncertnim čitanjem. Iako je ovogodišnje izdanje bilo planirano kao laboratorijski rad na nekoliko tekstova uz javne prezentacije procesa, zbog pandemije koronavirusa i zabrane javnih okupljanja program je prilagođen trenutnim mogućnostima.

Koncertno čitanje poetsko-dramskog teksta Espija Tomičića „Ne zaboravi pokriti stopala“ bit će izvedeno u subotu, 16. svibnja, u 21 sat u režiji Ivana Penovića te izvedbi Domagoja Jankovića, Nikše Marinovića, Bernarda Tomića i Pavla Vrkljana, a javnosti će biti dostupno putem KUFER-ove Facebook stranice

https://www.facebook.com/kdkufer/

Program će se realizirati u produkciji Kazališne družine KUFER i KunstTeatra uz podršku Ministarstva kulture i Zaklade Kultura nova.

Espi Tomičić (1995.) student je dramaturgije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Dobitnik je više nagrada za mlade dramske pisce, između ostalog i treće nagrade Marin Držić na natječaju Ministarstva kulture, i to za dramu “#ostavljamvamsvojekodoveihvalazaprijateljstvo ili #bitćesveokej”. Dramski tekst “Your Love Is King” izašao je u izdanju Multimedijalnog instituta 2020. Isti tekst pobijedio je na ovogodišnjem natječaju portala drame.hr za adaptaciju dramskog teksta u filmski scenarij, a na istom portalu poetska drama “Ne zaboravi pokriti stopala” osvojila je prijevod u 2019. godini. Isti tekst izabran je kao jedan od tri s najviše glasova na EURODRAM-ovu natječaju za originalna dramska djela, a u doživio je i radio-dramatizaciju na Trećem programu Hrvatskog radija. Tomičićev tekst “Prvo pa žensko” postavljen je na Danima Ogranka mladih u Gradskom dramskom kazalištu Gavella 2016. godine, kada u sklopu radiofonskih izvedbi “Plan za bijeg” ko-režira radiofonsku izvedbu “Nekoliko glasova nestalih u zraku”. Kao asistent dramaturga surađivao je na predstavi “Ljudski glas”, premijerno izvedenoj u Zagrebačkom kazalištu mladih 2018. godine. Izbor iz poezije uvršten je u “Rukopise 42 – Zbornik poezije i kratke proze mladih s prostora bivše Jugoslavije” iz 2019. godine. Živi i radi u Zagrebu.

Na slici: Espi Tomičić, fotografkinja Lara Varat