Vjetar u krmu jedrenjaka

Točno godinu dana ranije, prošlog proljeća 2019. godine slovenski slikar Stanislav Lukič ugostio je domaćeg kipara Matu CROatu (Matu Turića) u Aninoj galeriji u Rogaškoj Slatiti

Uzvratna izložba dvojice umjetnika otvorena je 6. svibnja u Zagrebu, u galeriji Specijalne policije. Nitko nije mogao predvidjeti pandemiju, niti u snu. Ali planirana uzvratna izložba nije odgođena, dvojica umjetnika su je otvorili i već poručuju i najavljuju – vrijeme korone je prošlo, već je iza nas, krenimo u novi život strasnog stvaranja i izlaganja.

Na kraju ove reporateže s praznog otvorenja, možete pogledati fotografije i atmosferu kako je bilo na otvaranju prije godinu dana u Aninoj galeriji u Rogaškoj Slatini.

Na zagrebačkoj izložbi naziva Jedro i jadro predstavljeno je 20-ak slika i skulptura na temu jedrenjaka. Stoga, neka ova izložba bude simbolom, osim želje za buđenjem novog života i nastavak dobrih odnosa dvije sudjedne države.

Izložba je otvorena do 28. svibnja, a može se razgledati radnim danom od ponedeljka do petka u vremenu od 11:00 – 15:00 sati, naravno još uvijek poštujući važeća pravila ponašanja i vrijeme u kojem jesmo.

U nastavki pogledajte prvi dio zajedničke izložbe kada su Stanislav Lukić i Mate Turić prošle godine predstavili svoje radove slovenskoj publici u Rogaškoj Slatini, a gdje su ih predstavili povjesničari umjetnosti Branka Hlevnjak iz Hrvatske i Mario Berdič iz Slovenije.