Kupanje na bečkim gradskim bazenima u narednim ljetnim mjesecima bit će moguće uz brojne mjere koje trebaju omogućiti pridržavanje propisanog razmaka

Otprilike trećina Bečanki i Bečana ljetni godišnji odmor provodi u gradu, a ove će ih godine s obzirom na izvanrednu situaciju uzrokovanu pandemijom koronavirusa vjerojatno biti još i više. Stoga je upravo zato važno omogućiti im pristup gradskim kupalištima i bazenima koji bi se trebali otvoriti krajem svibnja, kazao je bečki gradonačelnik Michael Ludwig. Saune će pak ostati zatvorene, dok se o otvaranju tobogana i ostalih zabavnih sadržaja još uvijek raspravlja.

Kupanje na bečkim gradskim bazenima u narednim ljetnim mjesecima bit će moguće uz brojne mjere koje trebaju omogućiti pridržavanje propisanog razmaka. Tako će prema sadašnjim najavama biti ograničen broj posjetitelja kao i broj kupača koji se istovremeno smiju nalaziti u vodi, a mlađi od 10 godina morat će biti u pratnji odrasle osobe. Za sigurnost kupača kao i za pridržavanje propisanog razmaka brinut će se osoblje bazena, no bečki gradonačelnik apelira na građane da budu odgovorni te održavaju potrebnu distancu. Osim toga, građanima će u sklopu kupališta biti dostupni tereni za odbojku, tenis i minigolf jer austrijska vlada već od 1. svibnja dopušta prakticiranje tih sportova. Najavljena ograničenja po potrebi će se prilagoditi aktualnim preporukama nadležnih institucija i vlade.

Bazenski kompleks u 11. bečkom okrugu Simmering © MA 44 – Wiener Bäder

Osim toga, uvest će se nove cijene koje će biti znatno niže nego inače. Tako će ulaznica za djecu stajati jedan euro, dok će mladi za ulaz izdvojiti dva, a odrasli tri eura. Kako bi se regulirao broj posjetitelja, u bečkoj gradskoj upravi razmišljaju o uvođenju prodaje ulaznica unaprijed putem interneta. Tako bi se, između ostalog, moglo spriječiti i nepotrebno putovanje javnim prijevozom do već popunjenih bazena.

U sklopu strategije razvoja do 2030. godine gradska uprava najavila je nova ulaganja od 100 milijuna eura u ovaj sektor. Do tad namjeravaju izgraditi novi bazenski kompleks, dok će nekoliko već postojećih objekata proširiti.

Iz Grada naglašavaju kako nema razloga da se otkaže ovogodišnja sezona kupanja te kako boravak na svježem zraku i suncu povoljno utječe na naše zdravlje, no pritom ističu kako je prije svega važno svesti rizik od zaraze kupača na minimum. Austrijska vlada najavila je kako se takvi rizici trenutačno ocjenjuju, što, primjerice, uključuje istraživanja o tome može li se ovaj virus prenositi putem vode.Lijep pozdrav,

Matea Čuljak

Molitva krunice s papom Franjom
Marijanska svetišta u svijetu, povezana s papom Franjom iz Lurdske spilje u …
Otvorene “Skice iz Edena” akademske slikarice Edit Glavurtić
Cvijet je tek polazište za gradnju likovne priče koja vrlo brzo nadilazi …
Beč nastavlja borbu protiv toplinskih otoka
bečka gradska uprava intenzivno ulaže u razne projekte kojima tijekom ljetnih mjeseci …
Piknik u vinogradu
U izletištu vinarije Kos Jurišić tijekom vikenda nude se košare s toplim …
Zrnka Šulak – Čipka u keramici
Motivi i kompozicijska rješenja lepoglavske čipke poticaj su i nadahnuće varaždinskoj keramičarki …
“Sve bio je ritam” knjiga Borisa Leinera o hrvatskom rocku od Azre do danas
Nezaustavljiva sila Leinerovog ritma isprepletena scenama razuzdanog rock'n'roll života otkriva dosad nepoznatu …