MUZEJ LIKOVNIH UMJETNOSTI POZIVA DA SE UKLJUČITE U ONLINE RADIONICE

Muzeji su, kao i mnogobrojna druga mjesta u kulturi, mjesta susreta, okupljanja, razgovora, međutim prvi puta u povijesti osnivači muzeja su donijeli odluke o zatvaranju istih, bez naznaka kada će to stanje završiti

„Krivac“ ovakvom stanju je pandemija korona virusa, COVID-19, no muzeji, kazališta, arhivi i ostale institucije u kulturi ostale su dostupne svojim posjetiteljima i ljubiteljima umjetnosti i to kroz virtualne prikaze izložbi, snimke predstava, koncerata… Kako bismo našim posjetiteljima, kolegama i stručnim suradnicima omogućili nastavak obogaćivanja svakodnevice umjetničkim djelima prebacili smo se u digitalno okruženje, odnosno na web stranicu i društvene mreže. Kustosi su promptno pripremili dva programa s kojima Vas upoznajemo, jedan od njih je prijedlog stalnog postava, budući da smo prije izvjesnog vremena ishodili građevinsku dozvolu za novo krilo zgrade, stoga su se radovi oko stalnog postava zahuktali i prije nego smo, zbog sigurnosti naših posjetitelja morali zatvoriti svoja vrata. Isti razlog primorao nas je i na odgodu otvorenja izložbi, tako da je drugi set umjetnina koje možete pratit uvid u izložbu Autoportreti autora mr.sc.Daniela Zeca, višeg kustosa.

No, naši posjetitelji ostali su bez još nekih zanimljivih sadržaja poput vodstava, predavanja i radionica, stoga ćemo u narednom periodu organizirati nekoliko akcija u koje će se naši posjetitelji moći uključiti online. Dakle, prvi zadatak koji stavljamo pred našu publiku je proučavanje autoportreta autora Brune Bulića. Detaljnije podatke o autoru, tehnici i samoj slici moći ćete pronaći na našim društvenim mrežama i web stranici.

Pozivamo sve zanteresirane kreativce da svoje vrijeme prikrate crtanjem ili slikanjem ovog autoportreta u kojem god mediju žele, odnosno onom u kojem se najbolje snalaze ili ga imaju pri ruci. Također, pokrećemo još jedan poziv inspiriran ovim autoportretom iz 1950. godine. Naime, na slici uočavamo zanimljiv žuti šal – maramu, pa vas pozivamo da nam pošaljete fotografije s maramama koje su vam drage. Sve radove možete slati u inbox muzejskog facebooka ili na mail kdveteng@gmail.com. Radove primamo do petka 01.05. a za vikedna ćemo vas obradovati online galerijom prikupljenih radova!

Frano Radić, mag. cult.

Tags: