Jacques Houdek otkrio koliku je novčanu pomoć za najugroženije dobio

audience, band, club

Pjevač Jacques Houdek oglasio se nakon što je objavljeno kako su on i kolega Mladen Burnać dobili novčanu pomoć koja se dijeli najugroženijima od Hrvatskog skladateljskog društva (HDS). Otkrio je o kojem je iznosu riječ

“U zemlji, koju volim najviše na svijetu, vrijedno i pošteno radim 20 godina. Kao autor, tekstopisac, skladatelj i izvođač stvaram od 2000. godine. Između ostalog, REDOVNI sam član Hrvatskoga društva skladatelja (HDS). S obzirom da mi je uslijed pandemije ZABRANJEN rad, otkazani su mi brojni angažmani i koncerti, prihodi su mi drastično pali, a ne znam ni kada ću ponovno moći zarađivati od svoga rada pa sam u ovim uvjetima potpune neizvjesnosti zatražio, prije svega kao odgovoran roditelj dvoje malodobne djece, pomoć od svoje STRUKOVNE udruge jer naša Vlada još uvijek nije predvidjela što će s umjetnicima koji, poput mene, rade isključivo preko autorskih ugovora i ostvaruju prihode putem umjetničkih honorara. Dakle, nisam se mogao prijaviti za mjere očuvanja radnih mjesta i primati mjesečno 3.250 kn (ili kasnije 4.000 kn), već sam se za pomoć obratio svojoj strukovnoj udruzi koja je pomoć svojim redovnim i pridruženim članovima predvidjela iz Fonda solidarnosti s UKUPNO 550.000 kuna”, napisao je Jacques na Facebooku.

“Ovdje ću javno iznijeti (jer je HDS na svojim stranicama objavio samo imena bez točnih iznosa) da mi je iz toga fonda isplaćena JEDNOKRATNA BESPOVRATNA FINANCIJSKA POMOĆ u iznosu od 5.000 kn (riječima: PETTISUĆAKUNA), što čini 0.9% ukupnoga iznosa pomoći članovima HDS-a iz Fonda solidarnosti. Dakle, za pojedine ‘novinare’ – to je MANJE OD JEDAN POSTO!”, dodao je pjevač. 

Istaknuo je kako je to pametnom i dobronamjernome dovoljno, iako se on nema potrebu ni obvezu nikome opravdavati. Jacques je objanio kako samo želi da javnost zna pravu istinu, a ne da pojedinci konstruiraju krivu sliku.

“Sa svojom publikom komuniciram na svojim društvenim mrežama, kada sa svojim timom procijenim da je to prikladno, iskreno i bez skrivenih namjera, a siguran sam da ćemo se uskoro moći družiti i na koncertima uživo, kao i proteklih sjajnih 20 godina”, zaključio je Houdek. D

bird, tweeting, singing