Kuhana riba ili riba na lešo savršen je primjer laganog obroka, primjerenog za bilo koje doba godine. Malo kalorija, puno užitka, baš kao i većina jela mediteranske kuhinje. Koju ribu odabrati i kako je skuhati, pogledajte na videu
Kuhanje kao vrsta termičke obrade ribe ima višestruke prednosti. Ovim postupkom se čuvaju nutricionistička svojstva ribe te njen okus i miris. Iako vam na spomen kuhane ribe vjerojatno prvo na pamet pada priprema bakalara u božićno vrijeme, predložit ćemo vam da se okušate u jednostavnoj pripremi crvenog bodečnjaka na lešo.
Ribu je prije kuhanja potrebno malo odmrznuti. Kuhajte je u posudi koja je dovoljno velika za ribu koju ste odabrali. Najprije zakuhajte vodu kojoj ste dodali mrkvu, luk, češnjak, lovorov list, malo maslinova ulja te sol i papar. Kad je povrće omekšalo, nakon 15 minuta, dodajte malo vinskog octa koji će spriječiti da se riba prilikom kuhanja raspadne.
Autor Ledo
mala retrospektiva
Veliki gastro vodič po Baš Naš adventu donosi izbor favorita koje morate probati
Započela je zimska sezona Baš Naš festivala, a ako ste u potrazi za novim, zani...
08th Dec 2022USKRSNI OBIČAJI ZAGREBAČKE OKOLICE
Uskrs je proslava najvećeg kršćanskog blagdana i proslavu dolaska proljeća i no...
15th Apr 2022Otkrijte uzbudljive kombinacije okusa koji će oduševiti vaša nepca!
Sve ljubitelje začina, ali i one koji će to tek postati, razveselit će vijest d...
03rd Oct 2023