Kuhana riba ili riba na lešo savršen je primjer laganog obroka, primjerenog za bilo koje doba godine. Malo kalorija, puno užitka, baš kao i većina jela mediteranske kuhinje. Koju ribu odabrati i kako je skuhati, pogledajte na videu

Kuhanje kao vrsta termičke obrade ribe ima višestruke prednosti. Ovim postupkom se čuvaju nutricionistička svojstva ribe te njen okus i miris. Iako vam na spomen kuhane ribe vjerojatno prvo na pamet pada priprema bakalara u božićno vrijeme, predložit ćemo vam da se okušate u jednostavnoj pripremi crvenog bodečnjaka na lešo.

Ribu je prije kuhanja potrebno malo odmrznuti. Kuhajte je u posudi koja je dovoljno velika za ribu koju ste odabrali. Najprije zakuhajte vodu kojoj ste dodali mrkvu, luk, češnjak, lovorov list, malo maslinova ulja te sol i papar. Kad je povrće omekšalo, nakon 15 minuta, dodajte malo vinskog octa koji će spriječiti da se riba prilikom kuhanja raspadne.

Autor Ledo