Skip to content

Koronavirus i u Međugorju, tri časne sestre i dva svećenika zaraženi

Koronavirusom su zaraženi dva redovnika i tri redovnice iz Međugorja, koje skrbe o napuštenoj djeci u ustanovi Majčino selo, objavila je Hercegovačka franjevačka provincija na svojim mrežnim stranicama

Prema priopćenju koje je objavio provincijal Hercegovačke franjevačke provincije fra Miljenko Šteko, tri časne sestre, djelatnice u Majčinu selu, ustanovi za skrb o djeci i mladima koji su bez roditeljske skrbi, pozitivne su na koronavirus nakon čega su odmah stavljene u izolaciju te su pod nadzorom medicinskog osoblja. Među oboljelima od COVID-19 je i franjevac koji je na službi duhovnika časnih sestara te još jedan ispovjednik iz Međugorja.

Svi oni stavljeni su pod nadzor epidemiologa i zdravstvenih stručnjaka.

Hercegovačka franjevačka provincija će u dogovoru s Apostolskim vizitatorom za Međugorje mons. Henrykom Hoserom osigurati pastoralnu skrb za župu, navodi se u obavijesti provincijala Hercegovačke franjevačke provincije.

U BiH su, po posljednjim podacima u ponedjeljak ujutro, 354 osobe zaražene koronavirusom, a do sad je u toj zemlji zabilježeno šest smrtnih slučajeva koji se mogu povezati s komplikacijama prouzročenima zarazom.

photo

AUTOR: Hina