Poruka majke Prirode!

Volimo Prirodu kao što ona voli nas, jer kada nećeš milom hoćeš silom, kao da mi govori lik iz romana…

Volim slušati Radio Sljeme zbog izvrsne evergreen muzike koju puštaju odlični muzički urednici Željko Barba, Davor Medaković, Jana Šantek i Robert Mareković, jer muzika liječi dušu i um. Milozvučni taktovi besmrtnih melodija su me i inspirirali da napišem  pjesmu u čast osmijeha koji liječi sve rane.

Pogledajte poveznicu OVDJE!

Slušajući Radio Sljeme ne mogu se oteti dojmu da malko previše novinari i novinarke, blago rečeno, opterećuju seizmologe baš kao i prestrašeno slušateljstvo o potresima – kako i gdje nastaju  potresi… Oprostite ali nema tog znanstvenika (Seizmologija – seismos: znanost, je grana geofizike koja se bavi proučavanjem potresa i njihovih popratnih pojava.), koji se još spustio 12 kilometara duboko u zemlju da bi snimio ‘stanje’ trenja kosih i ravnih stijenskih ploča i objasnio kako i zašto nastaju potresi, jer da je tako mogli bi i predvidjeti kada će potres nastati, govori logika. Kada nas već zadesi potres treba pobijediti paniku (tko preživi) i sinergijom duše i uma nastaviti dalje koračati stazom snova u zemlju ispod duge gdje caruje ljubav – sve životne krize pobjeđuje ljubav i suosjećajnost…

Idemo na potres gledati malo duhovnim očima… Potres može biti i obrambeni mehanizam Prirode od bolesti kao što je zagađenje, trovanje i sječa šuma i drveća. Potres je neka vrsta antibiotika kojom Priroda imunizira svoje divno djevičansko tijelo rješavajući se čovjekova trovanja (fosilna goriva) te ako je zaista čovjeku stalo do Prirode jednostavno neće više sjeći šume, drveća i fosilnim gorivima Ju trovati zbog profita…. Na taj način istovremeno i liječi samog sebe od strašnog virusa pohlepe, pa i opstanka, jer ne zaboravimo da Priroda ipak može bez čovjeka, ali ne mi bez Nje (VIDEO)….

Kada gradonačelnik divnog drevnog grada Zagreba, Bandić i kumovi, žele betonirati dušu Zagreba – zelene površine i parkove – i sjeći tisuće voljenih nam stabala, zbog nekog suludog projekta Manhattan na Savi onda izaziva bijes zelenih udruga i majke Prirode.  (Valjda misli da će na taj način podići vječni spomenik svojoj vladavini ne shvaćajući primitivni nesretnik da dubog trag u pjesku vremena puštaju samo oni divovi koji slijede zov savjesti i ljubavi)… Eto, savjest nam govori da stanovnici Zagreba postaju sukrivci ako šute i puste zelene udruge da se sami bore za pravo Prirode na život, zar ne? Priroda je moćna, stoga ju za vlastito dobro i dobro budućih generacija nemojmo izazivati – govori nam savjest duše, a onaj koji na cjeli život i prirodu gleda kroz dioptriju hladnih statistika i profita nikada neće moći osjetiti niti razumjeti poruku duše Prirode…

Nažalost, i Covid-19 nastao je zbog ljudske pohlepe, i o tome ću za tjedan dana napisati essey i poslati uredniku meni dragog portala Akademia Art, koji je staza snova za mnoge sanjare, da na krilima ljubavi putuje svjetom… Moj brat po peru i glasnogovornik Prirode Bill Weir poslao je jako poučnu poruku svijetu.

Pogledajte VIDEO: LESSONS FROM CORONAVIRUS – ovdje!

Kada me pitaju koji je najučinkoviti lijek protiv Covid-19 i drugih bolesti, a u koje spada i virus pohlepe, iz dubine duše stiže odgovor-ljubav i suosjećajnost!  Nažalost virus koji uzrokuje bolest Covid-19 se sve brže i smrtonosnije širi svijetom. I predsjednik Trump koji misli da nas je napao “nevidljivi neprijatelj” morao bi znati da Priroda puno… puno više voli čovjeka njego on Nju. Stoga će i ova strašna pandemija virusa  nestati za četri do šest  tjedna, ali će ostati u čovjeku kao podsjetnik, da se svi mi zajedno popravimo i zaštitimo Prirodu, da volimo Prirodu kao što ona voli nas, ako ne želimo da mutira u još jači virus (kao što je već i mutirao od smrtonosnog SARS-a iz 2002. i 2003. godine) – da nas u jesen ili kasnije ne pogodi drugi smrtonosniji val.

P.S: Opet ću otvoriti, kao po tko zna koji puta srce, jer nas i Stvoritelj milosrdno uči – otvori se čovječe ako Me želiš primiti u svoj dom. Eto, prije mjesec i više dana spalio sam rukopis romana kojeg mjesecima pišem danonoćno u Zagrebu na  staroj pisaćoj mašini -poklonu voljenog mi mudrog pokojnog prof. Dickensona, a zašto? E pa jer sam se ‘zakačio’ sa glavnim likom u romanu, je li tome kriv umor, stres, napadaj muke ili tko zna što, ali sav moj trud, ponos, ljubav i nada je nestala u ljubičastom plamenu… Nakon prolaska depresije ponovo započeh pisati roman s istom temom (glavni lik je mladi znanstvenik molekularne genetike koji slučajnom formulom za reprogramiranje somatskih jezgri matičnih stanica neurona dolazi u kontakt sa bićem više civilizacije iz ‘habitable zone’, a koji ga nagovara da postane glasnogovornik majke Prirode u ime spasa čovječanstva…). Ukratko u nedjelju u šest sati ujutro, opet se posvađam sa glavnim likom i već se pripremim da rukopis polijem viskijem i spalim ga kao prethodni, ali tada se sve počelo tresti oko mene, zidovi stana stanu plesati i širiti se oko mene kao da su od papira, ukratko, potres me spriječio da spalim rukopis i dio svoje duše (Je li to poruka majke Prirode?)

Potres u Zgrebu VIDEO

…Od toga dana pišem još plodnije kao da ima nešto u poruci Prirode i u stvanosti – samo na grubi način… Kada nećeš milom hoćeš silom, kao da mi govori lik iz romana… Može li predsjednik Trump i drugi svjetski moćnici nešto shvatiti iz ove poruke ili će odmahnuti rukom govoreći puti čudaka, pa radi se samo o bujnoj mašto pjesnika? 

Walter William Safat

Elvis Presley “Life”