I treća žrtva koronavirusa u Hrvatskoj

Treća žrtva koronavirusa preminula je popodne u Slavonskom Brodu. Preminula je bolesnica (1955. godište) koja je bila pozitivna na Covid-19. Ranije je bila onkološki bolesnik, objavio je Stožer civilne zaštite RH

Druga žrtva koronavirusa u Hrvatskoj bio je 74-godišnji Zagrepčanin. Preminuo je u klinici za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”.

Informaciju o preminulom muškarcu potvrdio je ministar zdravstva Vili Beroš na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite u 16 sati. Kazao je da je on bio onkološki bolesnik te je obitelji preminulog izrazio sućut. Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” Alemka Markotić rekla je među ostalim da je muškarac, koji je preminuo, bio u teškom kritičnom stanju.

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak jučer je rekao da je uzrok smrti muškarca iz Istre, koji je preminuo u samoizolaciji, Covid-19. Muškarac (65) koji je preminuo u Brtonigli boravio je u samoizolaciji jer je bio u kontaktu sa zaraženom osobom.

Virus je ušao i u zdravstveni sustav u kojem će se testiranja pojačati. No ministar zdravstva Vili Beroš ponavlja da testiranje ne može nadomjestiti neodgovorno ponašanje.

Beroš: Naš sustav funkcionira, usporili smo rast! Daj Bože da je tako!

Tags: