Bečki djelatnici u dobrovoljnoj izolaciji za svoje sugrađane

Kako bi građankama i građanima austrijske prijestolnice i tijekom epidemije koronavirusa osigurali neprekidnu opskrbu električnom i toplinskom energijom, 53 djelatnika bečkog gradskog energetskog poduzeća „Wien Energie” dobrovoljno se povuklo u izolaciju

Smješteni su na pojedinim lokacijama na kojima ovo poduzeće upravlja radom svojih postrojenja gdje će ostati privremeno odvojeni od svojih članova obitelji i vanjskog svijeta kako bi izbjegli moguću infekciju. Prije odlaska u karantenu svi su djelatnici podvrgnuti testiranju i negativni su na koronavirus.

Poduzeće „Wien Energie” za ovu se situaciju priprema već tjednima, no pripreme za samu izolaciju uspješno su završene u vrlo kratkom roku. U svega nekoliko dana na lokacijama njihovih postrojenja za proizvodnju električne i toplinske energije poput elektrana i spalionica otpada uređeno je sve što je potrebno za smještaj zaposlenika – postavljeni su kreveti, opremljene su kuhinje, a na raspolaganje su im stavljeni i razni aparati poput perilica rublja. Uz to, osigurana im je i psihološka podrška.

Djelatnici u izolaciji zaduženi su za upravljanje postrojenjima i njihovo održavanje, a po potrebi obavljaju i manje popravke. Ovakva mjera omogućava da određeni broj zaposlenika i u slučaju velikog širenja zaraze ostane zdrav i radno sposoban, što u ovom konkretnom slučaju jamči nesmetan rad svih postrojenja i opskrbu cijeloga grada.

Matea Čuljak

Misli p. Mije Nikića, isusovca