Zagrepčani u znak pijeteta pljeskali tragično preminuloj djevojčici

Zagrepčani su u 20 sati izašli na svoje prozore i balkone i zapljeskali u znak pijeteta tragično preminuloj 15-godišnjoj djevojčici stradaloj u potresu koji je prije dva dana pogodio Zagreb i okolicu.

video HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

‘NEKA JOJ JE LAKA HRVATSKA ZEMLJA’ Sabor odao počast djevojčici Anamariji stradaloj u razornom potresu

Minutom šutnje za Anamariju, 15-godišnjakinju stradalu u nedjeljnom potresu u Zagrebu, Hrvatski sabor u srijedu je nastavio rad u staroj Ininoj zgradi u Šubićevoj ulici, jer je saborska zgrada u potresu pretrpjela oštećenja.

– Neka je Anamariji laka hrvatska zemlja – rekao je predsjednik Sabora Gordan Jandroković

Sabor zasjeda u podrumu Inine zgrade koja za Hrvatsku ima povijesno značenje, Sabor je u njoj 1991. donio odluku o raskidu svih veza s Jugoslavijom.

Zastupnici poštuju stroge mjere zaštite od zaraze koronavirusa, raspršeni su po dvorani u kojoj su samo stolci, nema stolova.

Jandroković podsjeća da u dvorani mogu biti maksimalno po dva predstavnika svakog od 14 zastupničkih klubova.

– Kad dođe do glasovanja, glasovat će se na način da će 50 zastupnika biti u prvoj, isto toliko u drugoj, pa u trećoj skupini – najavio je.

Zastupnike je zamolio za odgovornost i ozbiljnost.

– Htio bih da pokažemo da Hrvatski sabor može kvalitetno i odgovorno odigrati svoju ulogu, naša je glavna zadaća donošenje zakona – rekao je predsjednik Sabora zastupnicima.

autor Hina