Broj respirataora na raspolaganju za spašavanje života, ako se epidemija rasplamsa bit će mjera uspjeha il neuspjeha Nacionalnog stožera. U ovom času se u Hrvatskoj na respiratoru nalazi deset pacijenata – sedam ih je u Zagrebu, dva u Osijeku, a jedan u Rijeci.

U ovom času nema značajnijeg pogoršanja stanja kod drugih bolesnika. Uzlazni krak krivulje je očekivan, nije nam lako svima skupa, no mislim da naš zdravstveni sustav i dalje dobro reagira na epidemiju, rekao je ministar Vili Beroš jutros

Od jučer u 16 sati do danas ujutro u Hrvatskoj ima 36 novopotvrđenih na koronavirus Covid-19 – ukupna brojka je 418 bolesnika. Dosad je u Hrvatskoj obavljeno 3.392 testiranja, a među njima je bilo 12 posto pozitivnih.

Prosječna dob oboljelih je 49,24 godine, a među njima je 57 posto muških pacijenata. U karanteni se trenutno nalazi preko 20 tisuća osoba, 150 ih se nalazi u karanteni, a locirano je i oko tri tisuće kontakata oboljelih, koji se nalaze pod nadzorom.

U ovom času se u Hrvatskoj na respiratoru nalazi deset pacijenata – sedam ih je u Zagrebu, dva u Osijeku, a jedan u Rijeci.

Prosječna živ dob 61 godina, većina ima druge bolesti i kronični su bolesnici. Njihova je prosječna dob 61 godinu.

– U ovom času nema značajnijeg pogoršanja stanja kod drugih bolesnika. Uzlazni krak krivulje je očekivan, nije nam lako svima skupa, no mislim da naš zdravstveni sustav i dalje dobro reagira na epidemiju, rekao je ministar Vili Beroš jutros.

Među oboljelima u Hrvatskoj je i 15 bolničkih liječnika, a jutros je objavljeno da su se zarazila i tri vojnika iz kontingenta OS RH koji se nalazi u Litvi. Tamo je u izolaciju stavljeno 39 naših vojnika. novilist.hr

Trenutni broj oboljelih po županijama