Deset oboljelih na respiratoru. Broj respirataora na raspolaganju za spašavanje života mogao bi biti jako važan

Broj respirataora na raspolaganju za spašavanje života, ako se epidemija rasplamsa bit će mjera uspjeha il neuspjeha Nacionalnog stožera. U ovom času se u Hrvatskoj na respiratoru nalazi deset pacijenata – sedam ih je u Zagrebu, dva u Osijeku, a jedan u Rijeci.

U ovom času nema značajnijeg pogoršanja stanja kod drugih bolesnika. Uzlazni krak krivulje je očekivan, nije nam lako svima skupa, no mislim da naš zdravstveni sustav i dalje dobro reagira na epidemiju, rekao je ministar Vili Beroš jutros

Od jučer u 16 sati do danas ujutro u Hrvatskoj ima 36 novopotvrđenih na koronavirus Covid-19 – ukupna brojka je 418 bolesnika. Dosad je u Hrvatskoj obavljeno 3.392 testiranja, a među njima je bilo 12 posto pozitivnih.

Prosječna dob oboljelih je 49,24 godine, a među njima je 57 posto muških pacijenata. U karanteni se trenutno nalazi preko 20 tisuća osoba, 150 ih se nalazi u karanteni, a locirano je i oko tri tisuće kontakata oboljelih, koji se nalaze pod nadzorom.

U ovom času se u Hrvatskoj na respiratoru nalazi deset pacijenata – sedam ih je u Zagrebu, dva u Osijeku, a jedan u Rijeci.

Prosječna živ dob 61 godina, većina ima druge bolesti i kronični su bolesnici. Njihova je prosječna dob 61 godinu.

– U ovom času nema značajnijeg pogoršanja stanja kod drugih bolesnika. Uzlazni krak krivulje je očekivan, nije nam lako svima skupa, no mislim da naš zdravstveni sustav i dalje dobro reagira na epidemiju, rekao je ministar Vili Beroš jutros.

Među oboljelima u Hrvatskoj je i 15 bolničkih liječnika, a jutros je objavljeno da su se zarazila i tri vojnika iz kontingenta OS RH koji se nalazi u Litvi. Tamo je u izolaciju stavljeno 39 naših vojnika. novilist.hr

Trenutni broj oboljelih po županijama