Zabranjeni javni događaji i rad trgovina osim za prehranu i higijenu

Potpredsjednik Vlade i voditelj Nacionalnog stožera Civilne zaštite Davor Božinović najavio je u srijedu da će od ponoći biti zabranjeni svi javni događaji i okupljanja te rad ugostiteljskih objekata kao i trgovina koje ne prodaju prehrambene i higijenske artikle

„Priprema se odluka kojom će se u Hrvatskoj otkazati svi javni događaji i okupljanja. Obustavit će se rad za sve uslužne djelatnosti koje nisu prijeko potrebne za svakodnevno funkcioniranje zajednice – saune, bazeni, kina, noćni i disco klubovi i sl”, rekao je Božinović na konferenciji za novinare.

Također, obustavit će se rad muzeja, kazališta, plesnih škola i knjižnica, izložbi, frizera, kozmetičara, teretana i fitness centara, obustavljaju se sva sportska natjecanja, vjerska okupljanja i sl.

Božinović je rekao i da će se obustaviti rad ugostiteljskih objekata svih kategorija, osim pripreme i dostave hrane i rada pučkih kuhinja.

Obustavit će se rad i svih trgovina osim onih koje prodaju prehrambene i higijenske artikle, a radit će ljekarne, benzinske crpke, pekarnice, kiosci, specijalizirane trgovine dječjom opremom i za invalidska pomagala, prodaja hrane za životinje i sl.

Zabrana se odnosi na rok od 30 dana. (Hina)

 • IN MEMORIAM – ZLATKO CICO KRANJČAR
  Bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije i legendarni nogometaš zagrebačkog Dinama Zlatko Kranjčar preminuo je u Zagrebu u 65. godini nakon teške bolesti Bio je član legendarne Dinamove generacije koja je 1982. godine donijela titulu nakon 24 godine. Igrao je i za Rapid te St. Polten. Bio je i jedan od svega 14 igrača koji nastupili… Read More »IN MEMORIAM – ZLATKO CICO KRANJČAR
 • VRTNI PATULJAK (7/9)
  Tomislav Marijan BilosnićVRTNI PATULJAK(poema) 7. PjevanjeISKRI SNIJEG NA GRANAMAA POTOM SE NA SUNCU TOPI Jeste li zbrojili zločinekoji su oblikovali patuljkenepostojeće meso i ranu njegovujeste li u želji ljubavi upoznali vrtnog patuljkakišu ove noći u ruži na obrazimarakove koji žderu kosti i u njima posljednje riječiJeste li vidjeli to što se u svijetu događau bronci… Read More »VRTNI PATULJAK (7/9)
 • Jesu li Hrvatice vješte u šminkanju?
  Mihaela Miklić jedna je od najangažiranijih domaćih vizažistica. Iza nje je cijeli niz projekata koje je odradila, a najveći dio karijere odradila je kao televizijska šminkerica. Pred njezin kist stale su brojne poznate Hrvatice, ali i svjetske zvijezde, a kada je njezin rad u pitanju pohvale stižu sa svih strana Dorijan Elezović Mihaela je poznata… Read More »Jesu li Hrvatice vješte u šminkanju?
 • Rasplesani na riječkom lukobranu
  Pogledajte rasplesane građane na riječkom lukobranu Snimio: Matija Djanješić / CROPIX Magla je u Splitu
 • Fontane osvijetljene s likom Milana Bandića
  Zagrebačke fontane, u Ulici Hrvatske bratske zajednice, poznate među Zagrepčanima i kao “Bandićeve fontane” – osvijetljene su u čast preminulog gradonačelnika Tvrdio da mu je Zagreb na prvom mjestu Bez njega se nije moglo ništa. Bio je kako je i sam jednom gazda Zagreba. I sve bi, bar naizgled, rješavao na licu mjesta. Izravan, svaki… Read More »Fontane osvijetljene s likom Milana Bandića