Lea Dekleva – Daleko (lyric video)

“Daleko” – prvi singl Lee Dekleve nakon četiri godine, jedinstvena je balada sa šarmom soundtracka

Kao gostujući vokal sudjelovao je Nikola Marjanović, za orkestraciju je zaslužan Dalibor Grubačević, a gitaru je odsvirao Marijan Brkić.

Pjesma je ujedno i najavni singl novog albuma, svojevrsnih sabranih djela autora Jure Stanića te je jedna od posljednjih pjesama koje je Oliver Dragojević planirao snimiti. Zahvaljujući dugogodišnjem prijateljstvu Lee i Jure, upečatljiva balada „Daleko“ ipak je zaživjela, a sam autor nam je otkrio i zašto je ovu pjesmu povjerio u Leine ruke:
„Leu poznajem dvadesetak godina i od početka njezine karijere sam je podržavao. Svoja je i autentična. Uživam u njezinim muzičkim radovima, razmišljanjima i bila mi je sasvim logičan izbor.”

Lea Dekleva – Daleko
Glazba i stihovi: Jure May Stanić
Aranžman: Lea Dekleva, Marijan Brkić, Dalibor Grubačević
(p) & (c) Aquarius Records, 2020.

 • Novi val korone – dnevno oko 50 pozitivnih
  52 nova slučaja u protekla 24 sata, u bolnicama ukupno 89 osoba U protekla 24 sata zabilježena su 52 nova slučaja pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas 930. Još je 89 osoba na bolničkom liječenju, s pet pacijenta na respiratoru. U protekla 24 sata testirano je 866 osoba. Od 25. veljače… Read More »Lea Dekleva – Daleko (lyric video)
 • BETI – novi zanimljivi video spot Natali Dizdar
  Iza BETI, novog imena na domaćoj glazbenoj sceni, kriju se Natali Dizdar i članovi grupe Mayales: Vlado Mirčeta, Luka Geček i Pavle Miholjević. Dugogodišnji prijatelji i suradnici svoj novi projekt predstavili su odvažnim singlom „Slobodna“ koji je odmah zasjeo na prva mjesta brojnih top ljestvica, a uspješni glazbenici nadaju se da će do jeseni objaviti… Read More »Lea Dekleva – Daleko (lyric video)
 • DOBRE ZVIJEZDE MLIJEČNE STAZE
  U svojem novom romanu Marina Horkić zadire u jedno od najosjetljivijih razdoblja naših prostora, pedesetak burnih godina tijekom kojih su se smjenjivali sustavi, ideologije, uniforme i zastave, nametali i zabranjivali jezici Radnja romana smještena je na neimenovan jadranski otok, tršćanske obale i u zagrebačke osamdesete te prati tri generacije žena jedne podrijetlom otočke obitelji –… Read More »Lea Dekleva – Daleko (lyric video)
 • Srpanj s Ansamblom LADO
  Ljetna turneja Ansambla LADO kreće 7. srpnja koncertom Ladovog orkestra i solista u Slavonskom Brodu gdje će izvesti vokalno-instrumentalni program „Kak je teško našu ljubav tajiti“. Isti program izvest će i u Osijeku i Iloku 8. i 9. srpnja. Sva tri koncerta počinju u 21 sat. S tri različita programa obogatit će ljetnu kulturnu ponudu… Read More »Lea Dekleva – Daleko (lyric video)
 • Čarobno otvorenje filmskog open air festivala u Beču
  Od 4. srpnja do 6. rujna 2020. posjetitelji će na trgu Rathausplatz uživati u besplatnim projekcijama opera, baleta i koncerata te isprobati razne delicije 2020. − godina u kojoj je sve drugačije od očekivanog. Usprkos tome grad Beč ne miruje, već stvara promišljena rješenja za ove nesvakidašnje okolnosti. Stoga se u austrijskoj prijestolnici i ove… Read More »Lea Dekleva – Daleko (lyric video)
 • Festival “Zvukom Preko Vode”
  Program u okviru službenog kulturnog i umjetničkog programa projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture odvijat će se 10. i 11.07. 2020. na lokaciji ExportDrva u centru Rijeke Festival će pružiti jedinstven događaj kroz koji će okupiti glazbenike, ljubitelje glazbe te razne ostale umjetnike na jednom mjestu i pružiti događaj za pamćenje. Večernji program okupan je zvukom gitara gdje… Read More »Lea Dekleva – Daleko (lyric video)
 • Odabrana deveta serija krčkih suvenira motivirani svetačkim legendama
  Turistička zajednica Grada Krka sredinom siječnja raspisala je deveti po redu natječaj za prijavu rješenja suvenira koji su nakon izvršene selekcije dobili potvrdu originalnosti, a krajem godine bit će predstavljeni u krčkoj Galeriji Decumanus, kao dio postava izložbe MI.20 – nagrade & događanja Na deveti natječaj, u čijem su fokusu bile kulturne i turističke vrijednosti… Read More »Lea Dekleva – Daleko (lyric video)
 • Predradionice Dječjeg festivala Tobogan
  Ovogodišnji Dječji festival Tobogan započinje 16. srpnja 2020, no za nestrpljive mališane, ali i za one nešto starije, dio kreativnih radionica počinje već u ponedjeljak, 13. srpnja. Prijave za ove radionice otvorene su od danas pa sve do popunjavanja kapaciteta Prvih pet radionica koje predstavljaju zagrijavanje za ovogodišnji Tobogan okupit će male kreativce, znatiželjne arheologe,… Read More »Lea Dekleva – Daleko (lyric video)