Skip to content

Plenković: Od petka nema nastave u Istarskoj županiji

U Istarskoj županiji od petka će biti obustavljena nastava u osnovnim i srednjim školama te visokim učilištima radi koronavirusa, objavio je u srijedu navečer predsjednik Vlade Andrej Plenković nakon sastanka s članovima Nacionalnog stožere civilne zaštite u Vladi

Tijekom sutrašnjeg dana u školama će se provesti pripreme za aktivnosti idućih dana, dodao je Plenković

Donijeli smo nekoliko odluka i plan aktivnosti u budućnosti. Prva je koja se odnosi na Istarsku županiju. Danas sam bio u kontaktu s istarskim županom. Dobili smo od njega i od njegovih službi zahtjev s obzirom na ozračje u Istri, dnevne migracije kao i želju da se poduzmu određene mjere kako bi se primirila situacija u Istarskoj županiji; da se sagleda mogućnost davanja suglasnosti na obustavu rada škola i visokih učilišta te dječjih vrtića. Predlažemo da se od petka obustavi nastava u Istarskoj županiji, kazao je premijer Plenković.

Dosad imamo 19-ero zaraženih u četiri grada – Zagreb, Rijeka Varaždin i Pula, izjavio je premijer nakon sastanka s nadležnim ministrima i članovima Stožera civilne zaštite RH u Banskim dvorima, u vezi s daljnjim mjerama i aktivnostima za suzbijanje koronavirusa u Hrvatskoj.

Autor: Tamara Marinković / HINA