Još dva domaća restorana dobila Michelinove zvjezdice

Dosadašnji nositelji, restorani Pelegrini u Šibeniku, 360º u Dubrovniku, Monte u Rovinju, Noel u Zagrebu i Draga di Lovrana u Lovranu, zadržali su svoje zvjezdice i prestižnu titulu najboljih

Restorani Boškinac u Novalji i LD Terrace u Korčuli novi su dobitnici po jedne Michelinove zvjezdice u ovoj godini, dok su svoje zvjezdice zadržali dosadašnji nositelji – Pelegrini u Šibeniku, 360º u Dubrovniku, Monte u Rovinju, Noel u Zagrebu i Draga di Lovrana u Lovranu, izvijestili su u petak iz HTZ-a.

To znači da od ove godine ukupno sedam restorana u Hrvatskoj ima jednu zvjezdicu Michelina, jednog od najpoznatijih vodiča i ‘ocjenjivača’ kvalitete i inovativnosti restorana u svijetu.

Michelin je na svojim web stranicama objavio popis za Hrvatsku, a to je, kao i svake godine, rezultat tajnog obilaska hrvatskih restorana od strane profesionalnih inspektora Michelina.

Osim novih zvjezdica, Michelin je na svoju specijalnu listu “Bib Gourmand” (kvalitetni meniji uz pristupačne cijene) uvrstio također još dva hrvatska restorana – Konobu Škoj na Šolti i Zlatne Gorice u Varaždin Bregu, a na toj su listi od prošle godine još i restorani Batelina u Banjolama, Konoba Vinko u Konjevratu, Agava i TAČ u Zagrebu.

Tako je sada u Hrvatskoj ukupno 70 restorana s Michelinovim oznakama, ističu iz Hrvatske turističke zajednice (HTZ).
“Ponosni smo na hrvatskih sedam restorana s Michelinovom zvjezdicom i što su se i Novalja i Korčula pridružile drugim hrvatskim destinacijama koje se mogu pohvaliti autentičnom i iznimno kvalitetnom gastronomskom ponudom.

– MicheIin je svjetski sinonim za izvrsnost u gastronomiji, a Hrvatska je zemlja vrhunske gastronomije, koja postaje sve važnijim motivom dolaska i povratka gostiju u neku destinaciju. Siguran sam u odlične promotivne efekte svih tih oznaka koje mogu biti i poticaj u daljnjem razvoju i njegovanju naših autohtonih okusa – poručio je tim povodom direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

Ministar turizma Gari Cappelli ocijenio je da su nova Michelinova priznanja hrvatskim restoranima potvrda da se hrvatska gastro scena iz godine u godinu razvija. Autor HINA