CELULIT NA BEDRIMA – SAVJETI KAKO GA SE RIJEŠITI

KAKO SE OTARASITI CELULITA NA BEDRIMA

Celulit je vrlo raširen među ženama. Premda za njega nažalost ne postoji lijek, imamo učinkovite vježbe za noge i savjete koji će ublažiti njegov izgled!

CELULIT: ČINJENICE

Saznajte što je celulit, kako nastaje i tko mu je najviše sklon.

Područja najčešće zahvaćena celulitom

zenska bedra celulit
Celulit se obično pojavljuje na bedrima, stražnjici, donjem dijelu trbuha i bokovima. Iako je rasprostranjeniji među pretilim ljudima, svi tjelesni tipovi mogu razviti celulit – čak 9 od 10 žena iskusit će ga jednom u životu!

Što je točno celulit i što ga uzrokuje?

Celulit nastaje kad potkožna masnoća vrši pritisak na povezno tkivo. Upravo zato koža dobiva karakterističan izgled “kore naranče”, s vidljivim kvržicama i udubinama. Postoje različiti stupnjevi celulita, od jedva vidljivog do vrlo primjetnog koji prekriva veće područje kože.

Iako je nastanak celulita prirodan proces, mnogim ženama se ne sviđa njegov izgled i zato ga se žele riješiti ili barem umanjiti njegovu vidljivost.

Uzrok celulita nije uvijek lako odrediti, budući da na njegovu pojavu utječu različiti faktori, recimo:

 •  Dehidracija
 •  Nezdrava prehrana
 •  Spor metabolizam
 • Nedovoljna fizička aktivnost
 • Hormonalne promjene
 • Visoki postotak tjelesne masnoće
 • Genetska predispozicija

Kako vaš način života utječe na celulit?

Mnoge žene toga nisu svjesne, no pojava celulita itekako ovisi od životnog stila. Vježbanje i zdrava prehrana svakako pridonose vidljivosti celulita, odnosno na sprječavanje njegovog nastanka!
Stresan način života dokazano povisuje aktivnost tvari koje potiču stvaranje celulita, dok redovito vježbanje i kvalitetna prehrana pridonose smanjivanju vidljivosti ili čak sprječavanju nastanka celulita.

Žene su sklonije celulitu od muškaraca

zena provjerava celulit
Žene imaju viši postotak masnoće na bokovima i bedrima, zato su sklonije celulitu. Osim toga, žene imaju manje poveznog tkiva, što također povisuje rizik razvoja celulita.

Tko je izložen riziku od celulita?

 • Žene
 • Osobe koje imaju obiteljsku sklonost celulitu
 • Osobe koje se ne kreću dovoljno
 • Trudnice
 • Stariji ljudi, radi smanjene elastičnosti kože
 • Osobe s pretjeranom kilažom

SAVJETI ZA SMANJIVANJE VIDLJIVOSTI CELULITA

Neka vam celulit ne pokvari dobro raspoloženje – donosimo vježbe za noge i savjete koji će smanjiti njegovu vidljivost na bedrima i drugim dijelovima tijela.

Masaža bi mogla biti upravo ono što trebate

masaza
Žustro masiranje celulitom zahvaćenih područja povećat će cirkulaciju i stimulirati limfni sustav. Tako se iz kritičnih zona uklanjaju toksini i smanjuje zadržavanje tekućina. Za masažu isprobajte hidratizirajuće ulje za tijelo.

Prehrana je sve: hrana za smanjivanje celulita

Ne zaboravite svojih dnevnih 5!

pet na dan
Uvođenjem pet komada voća i povrća u svoju dnevnu prehranu koži ćete vratiti prekrasan zdrav izgled i smanjiti vidljivost celulita.

Zdrave masnoće su dobre za vas

avokado
Ne izbjegavajte svu hranu koja sadrži masnoće ako želite ukloniti celulit sa svog tijela. Zdrave masnoće poput onih u maslinama, ribi i avokadu zapravo hidratiziraju kožu, čine ju podatnom i smanjuju vidljivost celulita.

Držite se plana obroka

salata
Ako se pokušavate otarasiti celulita, važno je držati se redovitog plana prehrane. To će naučiti vaše tijelo da očekuje hranu u određenom vremenu i pomoći vam da odolite grickanju između obroka.

Smanjite unos soli

Smanjivanje unosa soli pomaže u uklanjanju suvišnih tekućina iz masnih stanica, što zauzvrat dramatično smanjuje vidljivost celulita. Identičan učinak ima ispijanje većih količina vode, zato ostanite hidratizirani.

Punozrnato je uvijek bolje

punozrnata prehrana
Punozrnata hrana pruža dulji osjećaj sitosti i smanjuje količinu suvišne masnoće na vašem tijelu. Tako dugoročno smanjuje vidljivost celulita.

Koje proizvode mogu upotrijebiti za smanjivanje celulita na bedrima?

Iako krema za instantno uklanjanje celulita još ne postoji, redovita njega, hidratacija i piling kože svakako će smanjiti njegovu vidljivost.

Otarasite se mrtvih stanica kože koje naglašavaju celulit pomoću dobrog pilinga. Nanesite ga jednom ili dvaput tjedno kako biste potakli obnovu stanica kože.
Želite li zagladiti površinu kože, važno je da kožu redovito hidratizirate kvalitetnim losionom ili mlijekom. Isprobajte NIVEA Smooth Sensation mlijeko za tijelo kako biste smanjili vidljivost udubina na koži.

Zbogom celulitu: Vježbe za noge koje učvršćuju kožu

Podizanje listova

žena vježbanje 1
Stanite na stepenicu ili blago povišenu površinu. Neka obje pete vise preko ruba. Podignite se pomoću prednjeg dijela stopala, držite par sekundi i zatim polako spuštajte stopala dok pete nisu malo ispod stepenice. Ponovite ovaj pokret.

Podizanje kukova (most)

yoga vježba
Lezite na leđa, noge pogrčite u koljenu i podignite kukove tako da su koljena, kukovi i prsa u ravnoj liniji. Stisnite mišiće stražnjice i držite par sekundi, zatim spustite tijelo i ponovite vježbu.

Obrnuti iskorak

vjezbe-za-noge-mrsavljenje
Stanite tako da su noge u širini kukova. Napravite iskorak unatrag s jednim stopalom, tako da su oba koljena pod kutom od 90 stupnjeva. Držite par sekundi i vratite se u prvotnu poziciju, zatim ponovite vježbu s drugom nogom.

Čučanj

cucnjevi vjezba
Stanite tako da su noge u širini kukova i pogrčite koljena dok bedra ne postanu paralelna s podom. Polako se dignite i ponovite ovaj pokret. Za dodatnu intenzivnost, dodajte utege u svaku ruku.

Step

step-vjezbe-za-noge
Zakoračite na stepenicu ili klupu i zatim se ponovno spustite na istu nogu. Ponovite ovaj pokret i po potrebi dodajte utege kako biste dodatno opteretili noge.

4 laka načina za smanjivanje celulita

 • Upotrijebite suhu četku za tijelo za poticanje cirkulacije
 • Pijte puno vode kako biste sebe i svoje stanice održali hidratiziranima
 • Opustite se: reduciranje stresa dokazano smanjuje celulit
 • Koristite proizvode posebno razvijene za borbu protiv celulita poput NIVEA Q10 losion za učvršćivanje kože kako biste zagladili kožu i vratili joj čvrstoću – rezultate ćete vidjeti već nakon dva tjedna!

nivea.hr