POU Zaprešić – PROGRAM ZA OŽUJAK

Donosimo mjesečni program za ožujak 2020. POU Zaprešić. Pronađite nekaj za sebe!

POU Zaprešić – PROGRAM ZA OŽUJAK 2020.
Nedjelja, 1.3.2020. u 19 sati / Velika dvorana
LAJNAP STAND UP COMEDY

Aleks Curać-Šarić
Saša Turković
Vlatko Štampar
Goran Vugrinec

Prodaja ulaznica: www.entrio.hr 

Subota, 14.3.2020. u 19 sati / Velika dvorana
„Zaprešićki glazbeni salon“
KVARTET GUBEC

Prije nešto više od 15 godina nekolicina entuzijasta, zaljubljenika u kajkavsku popevku, udružili su snage   i osnovali vokalni sastav po uzoru na nekadašnje legendarne kvartete, kao što su bili: 4M ili Kvartet Studio.Iz povremenog se druženja uz kajkavsku i starozagrebačku popevku, kroz godine to pretvorilo u ozbiljan projekt u kojem su, uz mnogobrojne nastupe na radiju i televiziji, te koncertima širom lijepe naše, ostvarena i 4 glazbena izdanja, koja su pokupila simpatije publike nagrađene s 3 srebrne i jednom zlatnom pločom, a i struke koja ih je nagradila s ukupno 8 nominacija za glazbenu nagradu Porin, od toga su 4 osvojene statue Porina danas u trajnom vlasništvu Kvarteta Gubec. Osnovni cilj koji su si dečki postavili, bio je očuvanje kajkavske popevke od zaborava i njena popularizacija, a jesu li u tome uspjeli pokazat će vrijeme. Kvartet Gubec: Vinko Ančić, Rajko Suhodolčan, Željko Grozaj i Robert Mikša.

Ulaznica: 60 kuna

Petak, 20.3.2020. u 19 sati / Galerija Razvid
Izložba Martine Rzounek „Igra unutar okvira“

Radovi Martine Rzounek nastaju ručnim oblikovanjem bakrenih ploča uokvirenih u masivne drvene okvire. Utiskivanjem, iskucavanjem, probijanjem i urezivanjem bakrene ploče daje individualnu ekspresiju monokromatskoj površini, a patiniranjem ističe čvrstoću i snagu materijala te naglašava igru svjetla i sjene. Stvaranjem priče, otvara prostor, stvara novu dimenziju, traži u njoj dubinu i ono što nas čeka s druge strane.

Osim individualiziranih dinamično oblikovanih struktura koje otvaraju brojne mogućnosti slobodne interpretacije, pokazuje kako s istim materijalom uspijeva postići statične ujednačene matematičke ritmove u međusobnoj interakciji kružnih oblika. Kao kiparica posebnu pozornost usmjerava na suodnos oblika, materijala i prostora.

2019. godine diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u klasi prof. Mataušića. Do sada je izlagala na nekoliko skupnih izložbi, te je dobitnica rektorove nagrade 2017. godine.

Izložba ostaje otvorena do 14.04.2020.

Ulaz slobodan

Subota, 21.3.2020. u 18 sati / Velika dvorana
„Zaprešićka revija đaka i studenata glazbe“
GITARE ZAPREŠIĆA

Ulaz slobodan

Nedjelja, 29.3.2020. u 19 sati / Velika dvorana
Ivan Ožegović: Monodrama
“10 PJESAMA KOJE SU OZNAČILE KRAJ MOG LJUBAVNOG ŽIVOTA”

U ovoj humornoj monodrami, u kojoj je scenarist, redatelj i producent, glumac Ivan Ožegović progovara o odrastanju, djevojkama, glazbi, ljubavi i prijateljstvu i čini to na duhovit, ali i na filozofski i nimalo banalan način.

Predstava prati prolazak jednog momka kroz različite životne situacije vežući glazbu koju sluša uz ljubavne dogodovštine. Na komičan način se obrađuju ozbiljne i manje ozbiljne teme. Žanrovski je predstava romantična rock komedija, brzog je tempa i time je vrlo privlačna mlađoj publici, ali ne isključuje niti stariju, pogotovo one koji su u nekoj fazi života slušali rock glazbu. Ono što ovu predstavu razlikuje od nastupa stand up komičara je, osim dramskih scena i snažnog redateljskog pečata, snažna stilizacija pokreta tijekom cijele predstave. U samoj srži predstave se sakriva pitanje koliko smo svjesni glazbe koja nas prati kroz život i svira u pozadini. Je li to samo neka buka sa strane ili ipak ona oboji naše živote jače nego želimo primjetit?

Ulaznica: 50 kn, za studente i umirovljenike 40 kn