Zagrebački plesni ansambl kroz idućih mjesec dana izvodi tri različita naslova

Zagrebačka publika ima priliku pogledati duet OTHER u izvedbi Sintije Kučić i Andreje Jandrić te sekstet GORE u izvedbi istih plesačica s još četiri članice ansambla, dok će briselska publika svjedočiti izvedbi STAGING A PLAY: TARTUFFE u renomiranom centru BOZAR.

Polusatni duet OTHER tematizira odnose dva tijela fizički ovisna jedno o drugome. Koregraf predstave David Hernandez u ovom procesu, drugom po redu sa kompanijom ZPA, bavio se temom najmanje moguće zajednice – zajednice dviju osoba u simbiozi, bez obzira na njihov rod i spol, ili vrstu odnosa u kojem se nalaze. Predstava je na repertoaru Zagrebačkog plesnog centra, Ilica 10/1 u petak i subotu, 28. i 29.veljače. 

Odmah nakon vikenda, ZPA nas očekuje u Zagrebačkom kazalištu mladih gdje izvodi svoju najnoviju uspješnicu GOREPredstava je dosad oduševila je najrazličitije plesne ukuse, a dinamičnom izvedbom ženski postav ansambla publiku je podigao na noge! Predstava igra 2. ožujka te 30.ožujka na sceni Istra. Ako želite žustro i dinamično započeti svoj tjedan, jedan od ta dva ponedjeljka, dođite pogledati predstavu u ZKM!

Zagrebački plesni ansambl gostovat će u ožujku i u renomiranom centru BOZAR i to s predstavom Staging a Play: Tartuffe u koreografiji Matije Ferlina. Predstava je 2017. premijerno izvedena u Svetvinčentu i Zagrebu, gostovala je u Švedskoj, Sloveniji, Austriji i Mađarskoj, a nagrađena je i Nagradama hrvatskog glumišta za najbolju koreografiju (Matija Ferlin) i za najbolje ostvarenje u plesu-muška uloga (Darko Japelj). Gostovanje se realizira u sklopu predsjedanja Hrvatske Vijećem EU.


OTHER – 28. & 29.veljače
Zagrebački plesni centar, 20 sati

OTHER u koreografiji renomiranog američkog umjetnika Davida Hernandeza bit će izveden 28. i 29. veljače u Zagrebačkom plesnom centru.
…neprikrivena stvarnost tijela, u kombinaciji s Hernandezovim luksuznim, muzikalnim pokretom, razigranih nogu i vijugavim rukama, proizvodi izvedbu koja plijeni. Blizina dva tijela i višeslojnost fizičkog zajedništva budi brojne emocionalne razine i asocijacije s kojima se publika može izravno povezati (…) Sintija Kučić i Andreja Jandrić, donijele su kvalitetnu izvedbu. Unutar estetike ovog rada, njihova je ženstvenost snažna i androgena.’ Iva Nerina Sibila, plesnascena.hr

Ulaznice:
Petak 28.2. – http://bit.ly/other-petak
Subota 29.2. – http://bit.ly/other-subota


GORE – 2. & 30. ožujka
Zagrebačko kazalište mladih, 20 sati

Dočekali ste i nove izvedbe plesne predstave “Gore”! U ekspresivnom zajedničkom ritualu šest plesačica nalazi se negdje “gore”, otkriva radost pripadanja zajednici, ali i odgovornost pojedinca prema zajednici te zajednice prema pojedincu. 
Taj neprekinuti ritam, koji do te mjere utječe na publiku da na momente doista požališ što sjediš, sjajan je odraz tempa suvremene žene, čije se uloge i zadaće često preklapaju i od pojedinke zahtijevaju nadljudske napore u nošenju sa životnim izazovima. Zato su sve članice ansambla heroine modernog načina života.‘ Klara Šimunović, mimladi.hr

Predstava je nastala prema ideji mađarskog koreografa Ferenc Fehéra u suradnji s asistenticom Petrom Valentić, a u kreativnom procesu sudjelovali su glazbenik Nenad Kovačić, kostimografkinja Zdravka Ivandija Kirigin s asistenticom Anom Mikulić, oblikovatelj svjetla Saša Fistrić, ilustratorica Ana Rako te fotografkinja Jelena Janković. U predstavi igraju članice ZPA Margareta Firinger, Andreja Jandrić, Sintija Kučić, Gendis Putri Kartini, Petra Valentić te Jovana Zelenović.  

Ulaznice:
Ponedjeljak 2.3. – http://bit.ly/Gore_ozujak1
Ponedjeljak, 30.3. – http://bit.ly/Gore_ozujak2


STAGING A PLAY: TARTUFFE – 11.ožujka
BOZAR, Brusseles, 20:30 sati

Staging a Play: Tartuffe, druga je po redu predstava u autorskom ciklusu Matije Ferlina Staging a Play u kojem istražuje odnos između verbalnog i tjelesnog izričaja u izvedbenim umjetnostima. Ovom prilikom, Ferlin se posvetio jednoj od najpoznatijih svjetskih komedija, Molièreovoj Tartuffe, čiji je dramski tekst umjesto kao tekstualni predložak, izvođačima poslužio kao slojevita koreografska partitura. Predstavu izvode Petra Chelfi, Andreja Jandrić, Domagoj Janković, Darko Japelj, Sintija Kučić, Marin Lemić, Roberta Milevoj, Petra Valentić i Eva Kocić.

Matija Ferlin dokazao se kao kazališni čarobnjak…materijal se pod vještim rukama Matije Ferlina pretvara u začudno, uzbudljivo djelo koje se pamti.‘ Milena Zajović, Večernji list
`Matija Ferlin pronicljiv je u svojoj suvremenoj interpretaciji Tartuffea, a zajedno s cijelim autorskim timom čija je izvedba odlična, kreirao je dojmljivu predstavu` Jelena Mihelčić, plesnascena.hr