Skip to content

Irena Žilić gošća na koncertu Meritas ovog ožujka u Saxu

Ovog ožujka grupa Meritas najavila je pomalo nostalgično koncertno putovanje u klubu glazbenika Sax i, iako je sam koncept te večeri odvesti nas u vrijeme Igre, svi prisutni svjedočit i svojevrsnom glazbenom igranju. Spajanje pjesama od prije 20 godina s onim svojim najdražim, ali i trenutačnim, Anita i Meri su, uz to, te večeri 7. ožujka poželjele ostvariti i jednu svoju želju, ugostiti glazbenicu koju dugo prate i cijene.

Sjajna i moćna, gotovo neopterećena, Irena Žilić predstavlja hrabru glazbenicu koja jednostavno čini što joj je volja na najljepši način – stvara i izvodi svoju glazbu i uživa u tome, prenosi svoju misao koliko god daleko može ići u ovom vremenu.

Njena misao došla je i do Anite i Meri koje su otvorene prema, po svojim mjerilima postavljenim izazovima, realiziranima kroz rijetke, ali važne suradnje.

Irena je u listopadu 2018. godine sa svjetski poznatim bendom Morcheeba bila na turneji po Velikoj Britaniji, a u studenom su nekoliko koncerata održali i u Italiji. Publici je te iste godine predstavila drugi album „Haze“ koji je bio nominiran za glazbenu nagradu Porin u kategoriji „Najbolji album alternativne i klupske glazbe“. Ove godine dobila je i nominaciju za nezavisnu novinarsku nagradu Rock&Off u kategoriji najboljeg pop&off izvođača.

„Izrazito nam je drago što je Irena prihvatila poziv da nam se pridruži na našem koncertu u Sax-u, obožavateljice smo njene glazbe, njenog rada koji pratimo već nekoliko godina. Bit će to jedna lijepa i topla klupska večer, pojačana još jednom divnom glazbenom energijom“, komentirale su Anita i Meri.

Subota, 7. ožujka 2020., rezervirana je, dakle, za jednu toplu ali energetski nabijenu klupsku večer kada se izvrsne Meritas sa svojim glazbenicima vraćaju u zagrebački Sax, mjesto na kojem je album Igra prije 20 godina doživio svoju koncertnu promociju, i mjesto na kojem su pjesme poput „Sami na ulici“, „Budim se“ i istoimene „Igra“ započele svoj put prema beskraju.

See also  Dunja Knebl objavila video za pjesmu “Naša mat”

Ulaznice za koncert Meritas mogu se kupiti u pretprodaji svaki dan u popodnevnim i večernjim satima u klubu Sax po cijeni od 55 kuna, a na dan koncerta na ulazu u Sax, po cijeni od 70 kuna.

See also  Promocija albuma - Damir Kukuruzović Django groupa: My Django family
mala retrospektiva