Najava izložbe – Fotografije iz budućnosti

Pozivamo vas na otvorenje zajedničke izložbe fotografija Marka Krnjajića i Alekseja Orela pod punim nazivom “Fotografije iz budućnosti 22.02.2022.” koje će se održati u Dnevnom boravku (DC Rojc, Gajeva 3, Pula) ove subote, 22.02.2020. s početkom u 21 sat

Dva pulska fotografa predstavljaju se s fotografijama koje su nastale prije točno godinu dana od dana otvorenja. Izložba propituje pojam masovnog turizma i posebno utjecaj na okoliš i život lokalne zajednice.

Datum otvorenja nije slučajno odabran jer prezentira binarni zapis gdje se broj 1 zamjenjuje brojem 2. Svakom prostoru i životu je potrebna binarna dinamika – odmor(0)/rad(1), san(0)/budnost(1), zatvoreno(0)/otvoreno(1), pustoš(0)/gužva(1), noć(0)/dan(1)…

U sadašnjem modelu kako prostor tako i ljudi se prebacuju na našu hipotetiziranu binarno-ljetnu dvojku koja u smislu rada tranzistora isti prebacuje s 0, izvansezonskog stanja mirovanja, na 2 koja je snagom i intenzitetom struje prejaka te preopterećuje isti. Gameri bi to možda zvali overclockingom pa se postavlja pitanje koliko u takvom režimu rada tranzistori uopće mogu izdržati prije nego što pregore.

Nudi li nam ovaj model mogućnost za klasičnu binarnu jedinicu koja bi mogla značiti „život po mjeri čovjeka i prostor po mjeri života”?

Izložba se može pogledati do 5. ožujka.

Marko Krnjajić