Što se dobrog kuha u Karlovcu?

Turistička zajednica grada Karlovca u suradnji s Klubom Gastronaut organizira od 19. do 21. veljače 2020. besplatnu edukaciju za kuhare ugostiteljskih objekata s područja Karlovca

Radi se o restoranima koju su uključeni u projekt Integralnog upravljanja kvalitetom u destinaciji Karlovac (IQM Karlovac) ali i onima koji se planiraju priključiti projektu.

Cilj edukacije je razmjena znanja i iskustava o lokalnim proizvodima i receptima kako bi zajedničkim snagama pozicionirali Karlovac kao kvalitetnu gastro destinaciju. Edukacija će ujedno biti podloga za gastro evente koji će se realizirati ove godine prema novom konceptu.

Kulinarske radionice vodit će Ivana Vukmanić, promotorica lokalne i kreativne karlovačke kuhinje, pobjednica 3. Kupa kuhara, suvlasnica restorana DP i Mrežnička kuća iz Donjeg Zvečaja, i Saša Bešlić, Master Cherf s licencom World Association od Cherf Societes. Radionice će se održati u Trgovačko ugostiteljskoj školi u Karlovcu.

Neke od tema koje će biti obrađene na edukaciji su samonikle gljive, kuhanje jela od gljiva, te pivo, odnosno upotreba piva u pripremi jela. Kuhari karlovačkih restorana će proširiti svoja znanja o ovim karlovačkih gastronomskim temama, a neka jela koja će pripremati na radionici su: namaz od gljiva, rižot s gljivama, smuđ u pivskom tijestu, pivska juha, domaći rezanci u umaku od piva…

Ovom prilikom direktorica TZ grada Karlovca Marina Burić izjavila je: „S nestrpljenjem i veseljem očekujemo novitete koji će se nakon ove inspirative radionice pojaviti na karlovačkoj gastro sceni u našim restoranima. Vjerujemo da će karlovačka gastronomija, oplemenjena novim znanjima i iskustvom kuhara, privući pažnju još većeg broja putnika namjernika te ljubitelja dobre i kvalitetne gastro ponude jer u tom pogledu Karlovac zaista ima što ponuditii.

U petak, 21. veljače 2020. u 15.30 sati u prostoru Trgovačko ugostiteljske škole Karlovac (Radićeva 8) bit će održana press konferencija na kojoj će voditelji i sudionici edukacije davati izjave, te podijeliti svoja iskustva i dojmove s radionica.

Namaz od gljiva

  • Posthumni album Dalibora Hercega – Život i sve ostalo
    Riječ je o novom albumu s kojeg je prvi singl izašao u veljači ove godine i snimljen je video spot Album “Život i sve ostalo” snimljen je za Daliborovog života i sadrži deset potpuno novih pjesama. Sve tekstove na albumu potpisuje Giovanni Jakovac, dok Dalibor je autor glazbe i glazbeni producent albuma. Album je kompletno… Read More »Što se dobrog kuha u Karlovcu?
  • Otvorena Lungomare Art um. instalacija u Brseču – skulptura Potezi i rezovi
    Bajkoviti Brseč, gradić sa srednjovjekovnom gradskom jezgrom smješten na litici visoko iznad mora odakle se pruža veličanstven pogled na cijeli Kvarner, od petka je bogatiji za još jednu trajnu skulpturu koja je ondje svečano otvorena, u sklopu programa Europske prijestolnice kulture Radi se o skulpturi Potezi i rezovi, danske umjetnice s austrijskom adresom Sofie Thorsen,… Read More »Što se dobrog kuha u Karlovcu?
  • Pjenušavi Zagorci na Vuglecu
    Pili su se pjenušci zagorskih vinara Borisa Vugleca, Borisa Drenškog Bodrena, Hrvoja Petrača i Tomislava Bolfana. Uz mjehuriće, jagode i trešnje doručak su pripremili restoran Vuglec breg, mljekara Veronika i mesnica Vugrinec Na Vuglec bregu kod Borisa Vugleca, u zatišju između dvaju napada korone, dakle nedavno, pjenušavo vino teklo je “potocima”. Na Pjenušavi zagorski doručak… Read More »Što se dobrog kuha u Karlovcu?
  • U sklopu hrvatsko-crnogorske kulturne suradnje predstavljamo pisca i glumca Aleksandra Gavranića
    U sklopu hrvatsko-crnogorske kulturne suradnje i izlaska dvije panorame crnogorskog i hrvatskog suvremenog pjesništva Razlog za pjesmu i Odlazak u stihove, koautorskog projekta dr. Željke Lovrenčić i Božidara Prororčića predstavljamo jednog od najznačajnih suvremenih mladih crnogorskih pisaca i glumca – ALEKSANDRA GAVRANIĆA ALEKSANDAR GAVRANIĆ je glumac i pjesnik iz Podgorice. Radi u Crnogorskom narodnom pozorištu.… Read More »Što se dobrog kuha u Karlovcu?
  • Križ pomirenja
    14. Festival tolerancije pratila je i izložba Vere Fischer – Križ pomirenja Kako dva jednostavna simbola mogu snažno prikazati odnose u društvu i  želju za pomirenjem religija, prikazano je na izložbi u Galeriji Erdeljac. Križem od cedra s Davidovom zvijezdom umjesto Kristova srca, Vera Fischer na simboličan je način pomirila židovstvo i kršćanstvo, dvije religije… Read More »Što se dobrog kuha u Karlovcu?