Skip to content

PULS Moslavački štrk – u zipki moslavačkih vinograda među voloderskim bregima

U okruženju koje odiše tradicijom i prirodnim ljepotama moslavačkog kraja i ove godine PULS Moslavački štrk organizirao je zajedničko vikend druženje za svoje članove

Tri dana, od 14. do 16.veljače 2020. uživali smo u zipki moslavačkih vinograda među voloderskim bregima, na OPG-u obitelji Anice Sambolek. Zajedničko druženje bilo je protkano bogatim i raznolikim sadržajem u svrhu boljeg međusobnog upoznavanja članova te gradnje još bolje suradnje, komunikacije i povjerenja.

Prvi dan je bio prepun zanimljivosti, iznenađenja i uzbuđenja, druženje je započeto aktivno u jednoj od najmodernijih kuglana u središnjem dijelu Hrvatske u Športskom centru Kutina. Nakon kuglačkog programa i večere, druženje je nastavljeno igrama mentalne snalažljivosti, asocijacija, brze retorike i zagonetnim mozgalicama.

Veliki dio drugog dana bio je posvećen zajedničkoj ljubavi sudionika „Male štrkijade“ koja ih je i povezala… slikanju. Prekrasan sunčan dan potaknuo je umjetnicima dodatnu stvaralačku inspiraciju u slikarskom radu i razmjeni likovnih iskustava. Neki članovi su se relaksirali i šetnjama  u bajkovitom okruženju istinske seoske idile Volodera. Nakon zajedničkog spravljanja večere, zabavno druženje nastavljeno je u natjecateljskom duhu zajedničkih društveno-sportskih igara maštovitog sadržaja uz mnogo smijeha, vedrine i radosti.

Treći dan članovi PULS-a „Moslavački štrk“ održali su 7. redovnu izvještajnu godišnju Skupštinu Udruge. S radom udruge i financijskim izvješćem za 2019. prisutne je upoznala Marija Pukec Žigić, čestitavši svim članovima na izuzetnoj aktivnosti na mnogobrojnim projektima diljem Hrvatske ali i u inozemstvu. Predsjednica udruge s ponosom je izdvojila uspješnost sudjelovanja na žiriranom natječaju HSK u Krapini te na dodijeljenom Priznanju ZkuuSMŽ,  PULS-u „Moslavački štrk“ za najuspješniju likovnu udrugu u 2019. godini i Priznanje radu članice Marijane Marušić za najbolje likovno djelo 1. Likovnog pletera SMŽ. Usvojivši izvješće o radu i financijsko izvješće za 2019. godinu, usvojen je i predstavljeni plan rada za 2020. godinu u kojem se ponavlja dugogodišnja potreba za vlastitim prostorom Udruge u svrhu kvalitetnijeg djelovanja i realizacije mnogobrojnih projekata. Nakon formalnog dijela druženje članova je nastavljeno uz tradicionalnu bogatu ponudu gastronomskih domaćih delicija.

Na „Maloj štrkijadi“ , kombinaciji druženja, slikanja, opuštanja, ali i natjecanja  u raznim uzbudljivim disciplinama koje nisu baš svakidašnje, sudjelovali su: Dobra Vein, Danijela Makoš Repaja, Borislav Tutić, Marija Milošević, Marija Božić, Jelena Srednoselec,  Dajana Budovac, Dubravka Pegan, Željana Koljanin, Ante Koljanin, Zoran Žigić, Željko Breka,  Dubravka Mijatović, Dijana Mlinarić Daić, Branka Vrbanić, Jasna Mihalić, Senka Petek, Antun Hosni, Nada Katanec, Marija Tokić, Marijana Marušić, Josipa Benac i Marija Pukec Žigić.

Vrijeme trodnevnog druženja članova PULS-a „Moslavački štrk“ proletjelo je u prijateljskom raspoloženju uz zabavne, sportske, edukativno-kreativne programe koji je ojačao timski duh Udruge i važnost suradnje za zajednički uspjeh. Nakon provedenih nezaboravnih trenutaka u društvu  prijatelja i kolega, članovi Udruge nastavljaju svoje stvaralačke, romantičarske, društvene i kulturne projekte u svrhu ostvarenja vizije rada udruge.

Marija Pukec Žigić