Velimir Trnski: Još jedna lijepa vijest od mene iz Pariza

NAGRADA FONDACIJE TAYLOR!

Danas se zbilo nešto lijepo na ART CAPITAL Salonu. Dobio sam nagradu Fondacije Taylor za crtež. Za one koji ne znaju što je Fondacija Taylor donosim kratak opis, ali za mene je to kao mali Oscar… jer su dodijeljene 3 nagrade, a djela ima 5000 i u mom Salonu crteža i akvarela 1000 djela. Ne mogu biti skroman, nego sretan, jer tu nije samo novac u pitanju, nego se otvaraju vrata za mogućnosti koje ste prije sanjali…

Još samo kad se sjetim domaćih bisera, kako me pametni umjetnički odbor iz Samoborske galerije Prica i iz galerije Dubrava odbio za taj isti crtež. Nigdje u svijetu takvih politikantskih i pogodnih rođačkih veza nema kao u nas Hrvata. Možda sam stao na žulj nekom umjetničkom nazovi savjetniku, koji uz gemišt i za malo eura u kuverti donosi odluke.

Udruženje umjetnika, danas poznato kao Zaklada Taylor, osnovano je 1844. godine od strane barona Taylora (1789 – 1879), jedno je od najvažnijih institucija koje djeluju za obranu umjetnika. Njezin poziv podržavanja umjetničkog stvaranja i razvijanja umjetničkih znanja ogleda se u organizaciji izložbi, dodjeli stipendija i nagrada. Zasnovan na načelu solidarnosti, njegova neovisnost i dugovječnost svjedoče o njegovoj potrebi.