Dan zaljubljenih

Hotel Esplanade u Zagrebu od 1989. u restoranu Le Bistro obilježava Valentinovo, a tu je romantičnu tradiciju nastavio do danas. Sve zaljubljene na dan Valentinova, u petak, 14. veljače 2020. očekuje pjenušava dobrodošlica nakon koje slijedi romantična večera uz svijeće od pet sljedova odabranih delicija s potpisom chefice Ane Grgić.

Romantična gozba započinje uz kremastu cvjetaču, Oscietra kavijar, bisque juhu od rakova i marinirane kozice nakon kojih slijede jastučići punjeni kremastim burrata sirom s gustom juhom od rajčica i bosiljka. Poširani kovač dolazi  uz pesto od pistacija, hrskavu kožu kovača i pjenu od limuna dok će za glavni slijed gostima biti poslužen teleći file sous-vide s pireom od mrkve i kardamoma uz pečenu mrkvu i umak od timutskog papra. Romantičnu večer zaokružuju  karamelizirane jagode uz jogurt s limetom, sok od jagode i mente i šnenokle. Večer u znaku zaljubljenih upotpunit će romantične glazbene izvedbe Artemije Stanić.

Tomislav Radić