Petnaesto izdanje manifestacije “Moje, tvoje, naše” bavi se Jadranom

Petnaesto izdanje manifestacije Moje, tvoje, naše, u organizaciji Drugog mora održati će su u zgradi Filodrammatice (Rijeka, Korzo 28/1) od 13. do 15. veljače uz okupljanje hrvatskih znanstvenika, arhitekata i umjetnika koji će se iz različitih perspektiva baviti trenutnim i budućim problemima Jadranskog mora i priobalja

Program započinje otvorenjem izložbe Tvoj, moj, našJadran u četvrtak 13. veljače u 20 sati. Antun Sevšek i Damir Gamulin (dobitnici Velike nagrade 52. Zagrebačkog salona za prostorno i vizualno rješenje postava Memorijalnog centra Lipa pamti) predstavit će umjetničko istraživanje Jadranska magistrala koje se bavi hrvatskom dužobalnom prometnicom. Dizajneri Ivica Mitrović i Oleg Šuran (hrvatski predstavnici na XXI. međunarodnoj izložbi Milanski trijenale − La Triennale di Milano 2016. godine)prikazat će dva rada iz područja spekulativnog dizajna – Život nakon turizma i Posljednji mediteranski skiper – koja predviđaju moguće budućnosti života u u jadranskim gradovima.

Više o izloženim radovima i autorima dostupno je na http://drugo-more.hr/mtn-2020-jadran/

U diskurzivnom dijelu programa, koji je na rasporedu u petak 14. veljače od 17 sati i u subotu 15. veljače od 12 sati, prezentacije će održati Inga Tomić-Koludrović (sociologinja, Institut Ivo Pilar), Mirko Petrić (sociolog, Institut Ivo Pilar), Jelena Basta (biologinja, Institut Plavi svijet), Neven Cukrov (znanstvenik, Institut Ruđer Bošković), Igor Ružić (znanstvenik, Građevinski fakultet Sveučilišta u Rijeci), Dinko Peračić (arhitekt, Platforma 9,81), Miranda Veljačić (arhitektica, Platforma 9,81), Katerina Duda (umjetnica) i Sven Marcelić (sociolog, Odjel za sociologiju Sveučilišta u Zadru).

Na simpoziju će se kroz četiri panela govoriti o društvenim procesima na području Jadrana te o (negativnim) utjecajima čovjeka, klimatskih promjena i turizma na Jadran. 

Raspored i opisi svih prezentacija, kao i biografije govornika, dostupni su na http://drugo-more.hr/moje-tvoje-nase-2020/

Facebook stranica događanja: https://www.facebook.com/events/2652990668255305/

Dubravko Matanić