Skip to content

Umjetnost bez granica u Westgateu u Zaprešiću

Članovi PULS-a “Moslavački štrk” organizirali su cjelodnevnu likovnu radionicu te 18. siječnja, maštom i ljubavlju oslikali plesni studij Akrobatskog Rock ‘n’ Roll kluba “Bistra” u Westgateu, Zaprešić

Sportski klub “Bistra” od 2013. godine bavi se popularizacijom akrobatskog rock ‘n’ rolla među djecom, mladeži i odraslima. Za većinu ljudi ideja o umjetnosti svodi se samo na likovne radove u galerijama, no umjetnost u novije vrijeme traži slobodu i novu ulogu djelovanja u javnom prostoru. U sklopu pokrenutog projekta „Umjetnost bez granica“ slikari „Moslavačkog štrka“ su likovno intervenirali u prostoru, dosad sumornijeg izgleda, namijenjenom djeci i mladima, umjetničkim oslikavanjem tri murala. Likovnoj izvedbi murala prethodile su pripreme istraživanja  i promišljanja o tematici radova i načinu izvedbe. Nakon izrade skica i cijelog koncepta, umjetnici su svoju maštu, vedrinu i pozitivnu energiju, bojom prenijeli na zidove plesnog studija.

U ovom likovnom projektu sudjelovali su: Dobra Vein, Marija Milošević, Senka Petek, Valerija Jelčić, Željko Breka, Nada Katanec, Marija Tokić, Dijana Mlinarić Daić i Marija Pukec Žigić.

Dokazano je da umjetnost doprinosi boljem raspoloženju i povećanju samouvjerenosti. Nadamo se da će oslikani zidovi, svojim bogatstvom kolorita biti dodatna inspiracija za još bolje rezultate članova RnR Bistra na sportskim natjecanjima u budućnosti. PULS „Moslavački štrk“ svoju humanost očituje u mnogobrojnim akcijama namijenjenim raznim zajednicama i općoj populaciji kojima ujedno oplemenjuju i svoj umjetnički rad.

U veseloj i prijateljskoj atmosferi proteklo je još jedno likovno-prijateljsko druženje “štrkovaca“,  ŽIVIO RnR! Živjela UMJETNOST! ŽIVJELA humanost, dobrota i prijateljstvo!

Marija Pukec Žigić