NV galerija – “YES! Art”, Art Loechle

U privatnoj NV galeriji u Širokom Brijegu otvorena je izložba njemačkog umjetnika Arthura – Art Loechlea iz Ravensburga pod nazivom “YES! Art”

Multipersonalan umjetnik na društvenim mrežama Facebooku i Instagramu završio je Umjetničku akademiju u Nurtingenu te je više puta izlagao samostalno i skupno u Njemačkoj i susjednim zemljama. U NV galeriji izloženo je 30-ak djela manjeg formata kojima ovaj osebujan umjetnik negira sva ustaljena pravila i ismijava tzv. vječnu ljepotu. Takvim stavom blizak je dadaističkom konceptu umjetnosti.

Autor u katalogu izložbe nije želio životopis niti predgovor te je s njim obavila intervju vlasnica galerije i akademska slikarica Dragana Nuić-Vučković. Između ostaloga umjetnik je kazao da ga motivira želja za stvaranjem, davanjem uvijek nečeg novoga, činjenja stvari drukčijima. Njegovo činjenje, kako kaže, nije veliko i čini što je moguće u njegovim okvirima te je mali djelatnik u ogromnom polju umjetnosti. Izložbe u galerijskim prostorima nisu mu jako važne, radije svaku večer postavlja svoje nove radove u raznovrsne albume na društvenim mrežama. Njegovi su radovi uglavnom mali kolažirani crteži u okvirima koje sam izrađuje od starih kartonskih kutija ili okvira starih knjiga. O tome je kazao da je izbor biorazgradivih materijala moralno odgovorniji i simbolizira njegov stav o postojanosti. Radovi nemaju nazive, na njima su tekstualne poruke, pa i godine u budućnosti na čijim prizorima stvara svoje vizije svijeta.

Ovu neobičnu i zanimljivu izložbu posjetitelji mogu vidjeti do 20. veljače 2020.