Austrijski biciklistički samit u ožujku 2020. u Beču

U Beču se od 29. do 31. ožujka ove godine održava 13. „Austrijski biciklistički samit”. Radi se o najvažnijoj stručnoj konferenciji o biciklizmu u toj zemlji, a okupit će oko 500 austrijskih i stranih stručnjaka iz područja gospodarstva, uprave, znanosti te predstavnika politike i nevladinih organizacija.

Pod sloganom „Biciklizam štiti okoliš” raspravljat će se o njegovoj ulozi u borbi protiv klimatskih promjena kao i o mogućnostima njegova promicanja te jačanju svijesti o važnosti biciklističkog prometa. Osim toga, razgovarat će se i o temama poput biciklističke infrastrukture u gradovima i općinama, potrebnih resursa te prilagodbe javnog prostora klimatskim promjenama.

Kotizacija za konferenciju iznosi 49 eura. Studente, članove nevladinih organizacija i sudionike iz jugoistočne Europe očekuju razne atraktivne pogodnosti pa i sve do mogućnosti besplatnog sudjelovanja. Osim toga, svi koji se prijave do 31. siječnja, dobit će priliku za osvajanje sklopivog bicikla marke Brompton.

U sklopu konferencije održat će se i izložba koja će poslužiti kao idealna prilika za predstavljanje proizvoda, inovacija i usluga vezanih uz biciklizam. Prigodan početak „Austrijskog biciklističkog samita” obilježit će biciklistička parada pod nazivom „RADpaRADe” u sklopu koje će na bečkim ulicama zajedno s nekoliko tisuća biciklista moći pedalirati i sudionici ove konferencije.

Prijava za konferenciju moguća je na sljedećoj poveznici: https://interconvention.eventsair.com/13-osterreichische-radgipfel/supported-registration/Site/Register.

Više informacija o samoj konferenciji možete pronaći ovdje: https://www.fahrradwien.at/oesterreichischer-radgipfel-2020/information-english/.

Osoba za kontakt:
Christian Rupp
christian.rupp@mobilitaetsagentur.at
www.radgipfel2020.at

Matea Čuljak

Posljednje