Skip to content

Svečana ceremonija primopredaje titule Europske prijestolnice kulture u Plovdivu

Delegacija Europske prijestolnice kulture Rijeke 2020 i Grada Rijeke; zamjenik gradonačelnika grada Rijeke Nikola Ivaniš, viša stručna suradnica za poslove protokola i odnose s javnošću Maja Bošković i voditelj partnerstava i protokola Rijeke 2020 Dorian Celcer, boravili su od 11. do 13. siječnja u Plovdivu, bugarskoj prijestolnici kulture u 2019. godini, gdje su nazočili svečanoj ceremoniji primopredaje titule Europske prijestolnice kulture koja se održala u kulturnom domu Boris Hristov

Zamjenici gradonačelnika grada Rijeke i grada Galwayja, Nikola Ivaniš i Donal Lyons na pozornici su preuzeli titulu Europske prijestolnice kulture koju će Rijeka i Galway nositi tijekom 2020. godine. Manifestaciji su nazočili ministar kulture Republike Bugarske Boil Banov, gradonačelnik grada Plovdiva Zdravko Dimitrov i predstavnici fondacije Plovdiv 2019.

Program svečane ceremonije sastojao se od nastupa mladih glazbenika iz Plovdiva i komornog orkestra Plovdivske opere uz pratnju violinistice Lie Petrov na talijanskoj violini Matteo Goffriller iz 1690. godine. Tijekom svečanosti su prikazane snimke stotine kulturnih događanja koja su se odvijala tijekom 2019. godine u sklopu programa Plovdiv – Europska prijestolnica kulture.

Nela Simić

Posljednje